Facebook testar en funktion som låter dig ångra dina skickade meddelanden

Du vet den där känslan i magen när du skickat ett meddelande på Facebook som du verkligen inte borde ha gjort eller när du skickat rätt meddelande, men till fel person? Nu vill Facebook hjälpa till och testar för närvarande en ny funktion som ger dig ett litet fönster att ångra dina skickade meddelanden.

Detta upptäcktes först av Jane Wong och funktionen verkar göra det möjligt att göra ett långt klick på meddelandet för att ta bort det. Det verkar dock som att det finns en gräns för hur många meddelanden du kan ångra. Vi antar att företaget fortfarande jobbar vidare på bland annat detta och övriga detaljer för funktionen.

Facebook har ännu inte nämnt något officiellt om den nya funktionen, så det är inte säkert om eller när funktionen kommer att bli tillgänglig för alla. Det är dock något som Facebook lovat att införa tidigare och du kan redan ångra skickade meddelanden i WhatsApp, så det känns sannolikt att funktionen kommer att skickas ut till alla till slut.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Steget efter

Detta är såklart något som varit möjligt ganska länge i applikationer som Gmail, så Facebook ligger lite efter när det kommer till den här funktionen. Företaget återhämtar sig dessutom fortfarande från dataintrånget i september som utsatte över 30 miljoner användare och tar fortfarande reda på detaljer om hur informationen läckte ut.

Kort sagt har det alltså inte varit ett jättebra år för Facebook och deras datasäkerhet överhuvudtaget. Konsekvenserna från Cambridge Analytica-skandalen påverkar dem fortfarande och WhatsApps medgrundare Brian Acton är den senaste att uppmuntra användare att göra sig av med Facebook för gott.

Möjligheten att kunna ta bort skickade meddelanden kan vara tillräckligt för att locka några få användare att behålla sina Facebook-konton ett tag till - eller så kan de överföra sina meddelandetjänster till Instagram, så kan vi alla lämna Facebook för gott och börja använda en annan Facebook-ägd plattform istället.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.