Apples iPad Mini 5 kan fungera med Apple Pencil och Smart Keyboard

iPad Mini 5

Alla förväntar sig att få se en ny iPad Mini 5 under året, men kan vi förvänta oss en med stöd för Apple Pencil och ett Smart Keyboard att matcha? Det är vad mjukvaruutvecklaren Steve Troughton-Smith hävdar sig ha upptäckt, efter att han grävt igenom betafilerna för iOS 12.2.

Troughton-Smith varnar dock att du bör ta hans upptäckter med en nypa salt, då allt grundar sig på enkla kodade namn som nämndes i filerna.

Utvecklaren har hittat ett flertal referenser till vad han tror är kodnamn för två olika iPad-modeller, som förmodligen kommer i två olika konfigurationer: J210/J211 och J217/J218. Han noterar även att det är oklart huruvida surfplattorna kommer att använda Touch ID, Face ID eller någon av de biometriska säkerhetsfunktionerna överhuvudtaget.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska).

See more

Mini-tillbehör för en Mini-iPad?

Även om det verkar som att dessa två nya iPads kommer att vara lika när det kommer till design och formfaktor, undrar vi om iPad Mini 5 kommer att få stöd för Apple Pencil och Smart Keyboard.

Apple har definitivt utökat stödet för sina tillbehör i samband med lanseringen av sin generella iPad, komplett med studentpriser. Hur skulle dock dessa tillbehör fungera med en mycket mindre surfplatta? Kommer Apple att göra specialtillverkade versioner specifikt för iPad Mini 5?

Vi ser fram emot en produktlansering av Apple under mars någon gång, då företaget arrangerat evenemang i mars under flera års tid nu. Vi kommer förhoppningsvis få se en liten stylus och ett tangentbord för Apples kommande mini surfplatta.

Via MacRumors

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.