Android-käyttäjät pystyvät vihdoin toistamaan videoita suoraan WhatsAppissa

WhatsApp esitteli Picture-in-Pictureksi nimetyn toiminnon iPhonelle jo tammikuussa 2018, mutta Androidien omistajat ovat saaneet odottaa omaa vuoroaan pitkään ja hartaasti. Nyt asiaan tulee kuitenkin viimein muutos, kun videoiden katselu viestittelyn lomassa onnistuu jatkossa myös Android-laitteilla.

Ominaisuuden avulla käyttäjät voivat katsoa WhatsAppiin jaettuja Facebook-. Instagram- ja Youtube-videoita sovelluksen sisällä samalla, kun selaavat läpi viestiketjua. Video pyörii siis käytännössä pienenä ikkunana keskustelun reunassa samalla, kun juttelet ystäviesi kanssa. Toiminto on käytössä sekä kahdenkeskeisissä keskusteluissa että ryhmächateissa. Se ei kuitenkaan tue puhelimen omalta kamerarullalta lisättyjä videoita.

Käyttäjien ei tarvitse ottaa toimintoa käyttöön erikseen asetusten kautta tai asentaa mitään ylimääräistä plug-inia, vaan ominaisuus on käytössä automaattisesti sovelluksen päivittämisen jälkeen. Play-painiketta klikkaamalla video siirtyy pop up -ikkunana keskustelun yläreunaan, jotta voitte jatkaa siitä puhumista.

Videon saa keskeytettyä tai siirrettyä koko ruudulle. Koko ruudun toistossa videota voi myös kelata eteen- ja taaksepäin. Videoklipin saa suljettua pyyhkäisemällä videon  pois näytöltä minkä tahansa sivun kautta. Se sulkeutuu myös siinä tapauksessa, jos poistut viestiketjusta.

Jos sinulla ei ole vielä käytössä uutta ominaisuutta, saat sen käyttöösi päivittämällä WhatsAppin uusimpaan versioon (v.2.18.380) Googlen Play Kaupasta.