Anmeldelse: Xiaomi Mi Mix 3

En smart kameraløsning betyder, at denne flagskibstelefon skiller sig ud.

Xiaomi Mi Mix 3

Varför du kan lita på TechRadar Våra expertgranskare spenderar timmar på att testa och jämföra produkter och tjänster så att du kan välja det bästa för dig. Läs mer om hur vi testar.

Batterilevetid

Xiaomi Mi Mix 3 er overraskende nok udstyret med et beskedent batteri på 3.200mAh, men det kan alligevel holde sig kørende i en hel dag uden problemer. Da vi så et par timers vide, lyttede til musik i flere timer, sendte flere beskeder og mails, spillede spil og ringede. Trods så omfattende brug havde vi stadig 20 procent batteri tilbage ved sengetid omkring kl. 23, efter at have taget den fra opladeren kl. 7 om morgenen.

Du skal regne med at oplade den hver nat, men Mi Mix 3 understøtter også hurtigopladning, så du kan fylde lidt ekstra på i en fart, hvis det skulle blive nødvendigt.

Vi oplevede at brug af et Wear OS-ur og Bluetooth-hovedtelefoner påvirkede telefonens batteri en del, så hvis du vil maksimere batteriets levetid, er det smart at begrænsen brugen af denne type enheder. 

Mi Mix 3 klarede sig godt i vores videotest, hvor vi afspiller et HD-klip på 90 minutter med skærmen på fuld lysstyrke samt med synkronisering af flere konti over Wi-Fi i baggrunden.

Efter 90 minutter havde Mi Mix 3 mistet 13 procent, hvilket betyder, at du fint kan se en hel film og have masser at batterikapacitet tilbage. Det er ikke det bedste resultat vi har set, men det er mere end rimeligt, specielt med tanke på skærmens størrelse og det beskedne batteri. Til sammenligning mistede Honor View 20 17 procent i samme test, imens OnePlus 6T mistede 10 procent.

Xiaomi Mi Mix 3

Xiaomi Mi Mix 3 understøtter trådløs Qi-opladning og her er det ganske imponerende, at Xiaomi har valgt at lægge en trådløs induktionsoplader med i æsken.

Sædvanligvis forventer producenterne, at dette er ekstraudstyr, som skal købes separat, så dette tager vi hatten af for.

Du skal dog være ganske præcis, når du lægger telefonen på pladen. Den første nat vi prøvede den af, lå telefonen ikke helt rigtigt, og vi vågnede derfor op til et fladt batteri, som slet ikke var ladet op. 

Heldigvis er det let at se om den ligger rigtigt. Sørg for at telefonen ligger midt på pladen og læg mærke til, om det grønne lys i pladen lyser.

Kamera

Xiaomi Mi Mix 3 er udstyret med et dobbelt 12MP-kamera på bagsiden og det er et af dem med 2x zoom-kamera, så du kan zoome ind uden at miste kvalitet.

Dette kamera er typisk for tidens topmodeller og i god udendørsbelysning kan Mi Mix 3 fange tage skarpe og detaljerede billeder.

Kamera-appen er ikke den hurtigste vi har set og hænger lidt, når du skifter modus, men du kan bare holde dig til standardmodus det meste af tiden.

HDR er deaktiveret som standard, men hvis du trykker på ikonet øverst på skærmen og vælger ”auto”, bliver de mørke områder en anelse lysere. AI-modus gør en kæmpe forskel, men det vender vi tilbage til.

Xiaomi Mi Mix 3

Du swiper til side på skærmen for at skifte modus og den første funktion du får frem, er portrætfunktionen, som lader dig gøre baggrunden i et motiv uskarp.

Xiaomis modus er lidt mere besværlig at bruge end den man finder i Google Pixel 3 og OnePlus 6T, og appen siger ofte, at du skal gå tættere på motivet, som du prøver at fokusere på.

Du skal hermed arbejde lidt på at finde den rigtige position. DU vil også opleven en mindre forsinkelse fra du trykker på udløseren, til billedet er taget, så hvis motivet ikke står helt stille, kan du opleve, at billedet bliver en anelse udtværet. Dette har vi eksempler på i bedre telefoner fra andre producenter.

Efter du har taget billedet, er det smart at du får mulighed for at justere sløringen på baggrunden. Du går blot ind i galleriet og tykker på linseikonet, hvorefter du kan bruge en slider til at gå fra mild uskarphed til den kraftigere effekt.

Mi Mix 3 gør det godt, når det kommer til at adskille forgrunden fra baggrunden, men det fungerer ikke perfekt og på nogle af billederne havde sløringen blandet sig med motivet. 

Xiaomi Mi Mix 3

Den næste modus du kommer til er nattemodus, og den benytter lang eksponering til at opfange mere lys, når det er nødvendigt.

Du skal holde Mi Mix 3 stille, når du tager nattebilleder og bør forsikre dig om, at dit motiv også står stille – hvis ikke får du et meget utydeligt billede. 

Resultaterne er ikke så imponerende som dem du får fra Google Pixel 3 eller Huawei Mate 20 Pro, men med tanke på prisen for Mi Mix 3, er det at forvente. Som med andre smartphones får du også en AI-modus, som kan genkende 27 forskellige objekter som eksempelvis blomster og ansigter.

Når AI’en har genkendt et bestemt motiv, jisterer indstillingerne sig automatisk for at give dig det bedst mulige billede. Dette skal imidlertid aktiveres ved at trykke på AI-ikonet øverst på skærmen.

Xiaomi Mi Mix 3

Det er enkelt at skifte til frontkameraer på 20MP og 2MP – du skyder blot skærmen ned. Faktisk fungerer det uafhængig af om kamera-appen er åben eller ej. Frontkameraet byder også på en portrætmodus, men kvaliteten og skarpheden er ikke så god som med bagkameraerne. Som et selfie-kamera tager den hurtige billeder til Instagram og det fungerer fint.

Mi Mix 3 lægger automatisk et vandmærke nederst i venstre hjørne af dine billeder. Det fandt vi ganske irriterende, men det kan heldigvis slås fra under indstillingerne i kamera-appen.

Testfotos

Mi Mix 3 AI-modus (venstre) vs. nattemodus (højre)

Nedenfor ser du forskellen på nattemodus (til højre) sammenlignet med AI-modus (til venstre), da vi tog et bybillede. Nattemodus giver et meget skarpere billeder med mere jævn lysfordeling.

John McCann
Global Managing Editor

John joined TechRadar over a decade ago as Staff Writer for Phones, and over the years has built up a vast knowledge of the tech industry. He's interviewed CEOs from some of the world's biggest tech firms, visited their HQs and has appeared on live TV and radio, including Sky News, BBC News, BBC World News, Al Jazeera, LBC and BBC Radio 4. Originally specializing in phones, tablets and wearables, John is now TechRadar's resident automotive expert, reviewing the latest and greatest EVs and PHEVs on the market. John also looks after the day-to-day running of the site.