Tällainen on OnePlus 7 esillä olleen OnePlus 5G -prototyypin perusteella

Lähde: TechRadar

Älypuhelinvalmistaja OnePlus ei aio tehdä julkistuksia MWC 2019:ssä, Barcelonassa, Espanjassa, mutta yhtiö esitteli kuitenkin paikan päällä uutta 5G-prototyyppiään.

USA Todaylle antamassaan haastattelussa OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau paljasti joitain yksityiskohtia yhtiön ensimmäisestä 5G-puhelimesta, OnePlus 7:stä, jota pyörittää Snapdragon 855 -suoritin ja X50-modeemi. Jälkimmäinen takaa 5G-yhteyden.

Lau varmisti samassa yhteydessä, että OnePlus aikoo julkaista puhelimesta myös 4G-version (joskin pääasiallisesti vain Yhdysvaltoihin), jossa ei ole liiemmin eroa 5G-versioon nähden.

Kävimme tutustumassa 5G-mallin prototyyppiin, joka oli kätketty kookkaan kotelon sisään, jotta sen tarkempi muotoilu ei paljastuisi.

Alapuolelta voit katsoa, miltä prototyyppi näyttää toiminnassa.

Iso näyttö ilman näyttölovea?

Vaikka suojakotelo ei paljasta, miltä OnePlus 5G -puhelin näyttää luonnossa, ainakin yksi asia on selvää: näyttö on kookas.

Kyseessä näyttäisi olevan silmällä arvioiden 21:9-suhteen näyttö, jollaista käyttää myös uusi Sony Xperia 1. Se on erinomainen ruutu muun muassa elokuvien katseluun.

Halusimme kuitenkin varmistua suhteesta, joten mittasimme näytön ja voimme varmistaa, että kyseessä on todellakin 21:9-suhteen näyttö.

Lähde: TechRadar

Lähde: TechRadar

Näytössä ei myös näyttäisi olevan lainkaan näyttölovea, joten ruutu on mahdollisesti täysin käytettävissä. Emme tosin voineet suojakotelon vuoksi varmistaa, onko näytön ylä- tai alapuolella mahdollisesti reunoja.

OnePlus 6 ja 6T ovat eliminoineet reunat lähes olemattomiksi, joten toivomme OnePlussan jatkavan muotoilua myös OnePlus 7:n kanssa.

Jos kyseessä on kuitenkin näyttöloveton ja liki reunaton kamera, silloin herää kysymys, mihin etukamera on mahdollisesti sijoitettu.

Ehkä yhtiö seuraa Oppo-yhtiön jalanjäljissä ja tuo markkinoille Find X:n kaltaisen mekaanisesti nostettavan kameran, tai kenties näyttö liukuu alaspäin paljastaakseen kameran, kuten Xiaomi Mi Mix 3:ssa. Tai kenties OnePlus on keksinyt kokonaan uuden tavan kameralle.

Full HD on historiaa

Lähde: TechRadar

Lähde: TechRadar

Jokaisessa OnePlus-puhelimessa on ollut Full HD -resoluutio, joka on ollut ihan riittävä viimeisten vuosien ajan. Kysyntää tarkemmalle resoluutiolle alkaa olla kuitenkin enenevissä määrin.

Tämän suhteen OnePlussan faneille saattaakin olla iloisia uutisia tiedossa. Pelasimme Ace Combat 7:n demoa prototyypillä käyttäen langatonta Xbox-ohjainta, ja tarkemmalla syynäyksellä pelin kuvanlaatu oli todella vakuuttava.

Pidimme myös mallin rinnalla Galaxy S10 Plussaa QHD+ -resoluutio päällä, eikä näyttöjen välillä ollut huomattavia eroja. Emme kuitenkaan voineet tehdä täydellistä vertailua mallien välillä.

Toinen erityinen huomio täytyy nostaa pelin sulavuudesta, kun lentelimme ilmassa ja väistelimme ohjuksia. OnePlus onkin saattanut päivittää myös näytön virkistystaajuutta.

Huomioitavaa oli lisäksi se, että puhelimeen oli tallennettu vain 20 megan edestä dataa. Peli striimattiinkin 5G:n välityksellä, eikä pelatessa ollut havaittavissa minkäänlaista lagia tai viivettä.

Kaikki tämä voi tietenkin vielä muuttua ennen OnePlus 7:n virallista julkaisua, mutta ottaen huomioon, miten tarkoin yhtiö on varjellut prototyypin ulkoasua, epäilemme kyseessä olevan melko viimeistelty versio lopullisesta mallista.

Joonas Pikkarainen

Joonas Pikkarainen on teknologia- ja pelitoimittaja, jolla on erityisen vahvat juuret juuri pelialan raportoinnista useissa eri kotimaisissa medioissa. Muihin kiinnostuksiin lukeutuvat valokuvaus, videotuotanto ja elokuvat, sekä oikeastaan kaikki muu siltä väliltä ja näiden lisäksi.