Samsung Galaxy S10 med stöd för 5G inte kommer att vara redo vid lansering

Produktionen av Samsungs kommande toppmodell Galaxy S10 har enligt källor som talat med The Investor dragit igång. Enligt rapporter verkar det dock som att den första omgången av dessa mobiler inte kommer att ha stöd för 5G.

Källan hävdade att Samsung påbörjat sin massproduktion av Galaxy S10-mobilerna vid deras tillverkare i Korea den 25 januari, men dessa enheter kommer enbart att ha stöd för 4G. Detta går emot tidigare information om att dessa fabriker skulle tillverka 5G-varianter av mobilerna, medan fabriker utanför Korea skulle ta hand om 4G-varianterna.

"Galaxy S10 med stöd för 5G är fortfarande på väg och kommer att börja produceras under första halvan," berättade källan för The Investor, (som vi antar hänvisar till den första halvan av 2019).

Ett tidigare rykte påstod att Samsung Galaxy S10 med stöd för 5G skulle släppas den 29 mars, men utan någon konkret information om lanseringsdatum, är det omöjligt att avgöra om detta är ett försenat leveransdatum eller om planen från första början varit att rulla ut 5G-varianten senare.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska).

Något annat?

Källan bekräftade dessutom några andra detaljer vi fått höra tidigare, som bland annat en fingeravtrycksläsare i skärmen på samtliga tre nya mobiler i Galaxy S10-serien, samt en trippelkamera och ett förinstallerat skärmskydd.

"Alla tre S10-mobiler kommer att ha en fingeravtrycksläsare i skärmen, som gör det möjligt för användare att identifiera sig själva på ett smidigare sätt än någonsin tidigare," berättade källan för The Investor, något som går emot ett rykte vi fått höra om att den billigare modellen kommer att ha en fingeravtrycksläsare placerad på sidan.

Vi har dock fått höra rykten om att de två dyrare modellerna i form av Galaxy S10 och Galaxy S10 Plus kommer att få en varsin fingeravtrycksläsare i skärmen baserad på ultraljudsteknologi som skapar 3D-bilder, medan den något billigare versionen kommer att få en optisk sensor som skapar 2D-bilder.

Vi kommer att bli tvungna att vänta ytterligare lite till för att få en tydligare bild om vad vi kan förvänta oss för de nya S10-mobilerna och kommer att få reda på allt med säkerhet den 20 februari, då Samsung officiellt kommer att presentera sina nya mobiler på sitt Unpacked-evenemang.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.