Paras kannettava 2024: valitsimme parhaat läppärit eri tarpeisiin

PRICE
VERDICT
REASONS TO BUY
REASONS TO AVOID
VERDICT
REASONS TO BUY
REASONS TO AVOID
Paras kannettava MacBook Air (M2, 2022) punertavalla TechRadar-taustalla
(Crédito de imagen: Future / Apple)

Parhaiden kannettavien kirjo on laajempi kuin koskaan. Intel, AMD ja Nvidia ovat julkistaneet suorituskykyisiä mobiilikomponentteja, jotka lupaavat tehdä kannettavista entistä tehokkaampia. Vuonna 2022 julkaistu MacBook Air (M2, 2022) on edelleen ykkösvalintamme tämän hetken parhaaksi kannettavaksi. Siinä on todella laadukkaat ja uudet komponentit, joista Applen oma M2-suoritin toimii etunenässä suorituskyvylle. Hiljainen tuuletusjärjestelmä ja upea akkukesto kruunaavat kokonaisuuden.

Olemme testanneet jokaisen tällä listalla olevan kannettavan perusteellisesti, jotta voimme taata listalla olevan vain parhaimmista parhaat. Olemme arvioineet kunkin kohdalla niiden suorituskykyä, hintaa, muotoilua ja akkukestoa. Vain ne mallit, jotka pärjäävät kaikilla näillä osa-alueilla, pääsevät listalle. Voit siis huoletta ostaa tämän listan sivuilta oman kannettavasi, sillä olemme tehneet taustatyön puolestasi.

Jos et kuitenkaan halua Applea tai etsit jotain edullisempaa, voimme suositella hyviä vaihtoehtoja myös näihin tapauksiin. Etsit sitten itsellesi parasta pelikannettavaa, edullista läppäriä tai laadukasta Chromebookia, meidän sivuilta löytyy vastaus jokaiseen kysymykseesi.

Paras kannettava lyhyesti

Paras kannettava 2024

¿Por qué puedes confiar en TechRadar? Nuestros revisores expertos pasan horas probando y comparando productos y servicios para que pueda elegir el mejor. Obtenga más información sobre cómo probamos.

Testivoittaja

Paras kannettava vuonna 2023

Espeficicaciones

Suoritin: Apple M2
Näytönohjain: Integroitu, 8-/10-ytiminen näytönohjain
Muisti: 8 Gt – 24 Gt
Näyttö: 13,6 tuumaa, 2 560 x 1 664 LED-taustavalaistus, IPS
Tallennustila: 256 Gt – 2 Tt SSD
Mitat: 30,41 x 21,5 x 1,13 cm

Razones para comprar

+
Loistava uusi muotoilu
+
Erinomainen akkukesto
+
Upea näyttö

Razones para no comprar

-
Edeltäjäänsä paljon kalliimpi
Osta, jos...

✅ Haluat ohuen ja kevyen läppärin: MacBook Air (M2, 2022) on edelleen markkinoiden parhaita ohuita ja kevyitä läppäreitä. Muotoilu näyttää todella modernilta ja tyylikkäältä.
✅ Haluat M2-suorittimen: Vaikka MacBook Pro 13 on tehokkaampi, tarjoaa MacBook Air paremman hinta-laatusuhteen peruskäyttäjälle.
✅ Harkitset 13-tuumaista MacBook Prota: Suosittelemme valitsemaan ennemmin Air-version. Se on ohuempi, kevyempi, parempinäyttöinen, yhtä tehokas ja vieläpä selvästi edullisempi.

Älä osta, jos...

Etsit halvinta MacBookia: 13-tuumainen MacBook Air sai paremman suorituskyvyn ja muotoilun lisäksi isomman hintalapun. MacBook Air (M1, 2020) voi olla joillekin tämän vuoksi parempi.

❌ Tarvitset liitäntöjä: Ohut ja kevyt rakenne tulee liitäntöjen kustannuksella. Laitteessa on vain kaksi Thunderbolt-väylää, joten tarvitset erillisen adapterin lisälaitteillesi. MacBook Pro 14 (2021) on liitännöiltään parempi.

❌ Haluat ison näytön: 13-tuumainen näyttö on työkäyttöön turhan pieni. Tätä varten kannattaa kurkata 15-tuumaista MacBook Airia.

MacBook Air (M2, 2022) saapui suurien odotusten kera. Edeltävä malli oli kiistatta aikakautensa ykkösläppäri, mutta seuraaja onnistuu silti laittamaan paremmaksi. Uusi muotoilu, tehokkaampi M2-suoritin sekä loistava 16 tunnin akkukesto tekevät todellisen vaikutuksen. Valitettavasti nämä näkyvät myös hinnassa, joka voi olla osalle iso pala purtavaksi.

Isoin muutos koskee muotoilua. Apple on luonut MacBook Air -kannettavan ulkonäön kokonaan uusiksi. Malli ei ole vain ohuempi ja kevyempi, vaan siinä on myös isompi ja kirkkaampi näyttö. Tämä tekee siitä varteenotettavan vaihtoehdon jopa niille, jotka ovat esimerkiksi kuvakäsittelyn vuoksi kallistuneet aiemmin MacBook Pro -mallien puolelle. Tuore ulkonäkö on upea ja tekee mallista todellisen katseenvangitsijan. Tosin värivaihtoehtojen saralla olisimme toivoneet hiukan enemmän, vaikka ne tuovatkin laitteeseen lisäpersoonallisuutta.

Suorituskyvyn saralla ei ole motkotettavaa. Esiasennettu macOS Monterey on nopea ja sulava, minkä lisäksi näyttö hivelee silmiä. Verkkoselaaminen on todella nopeaa, eikä edes useamman sovelluksen moniajo aiheuta mitään hankaluuksia.

Laitteen akku jaksaa peräti 16 tunnin ajan 1080p-videotoistoa. Tämä on 30 minuuttia enemmän kuin MacBook Pro (M2, 2022) ja selvistä kauemmin kuin edeltävä MacBook Air (M1, 2020). Käytännössä MacBook Air (M2, 2022) jaksaa vaivatta läpi työpäivän, ja puhtia piisaa vielä illan surffailuhetkiinkin. Toki vieläkin parempaa on saatavilla, sillä MacBook Pro 16" (2023) kellottaa peräti 20 tunnin ajan.

Hintalappu on edeltäjää korkeampi, mikä voi olla osalle ikävä yllätys. Vaikka muutos on perusteltu, tekee se vuoden 2020 mallista hinta-laatusuhteeltaan paremman. Onneksi ajan kuluminen on tiputtanut suositushintaa jo aavistuksen alemmas ja MacBook Air (M2, 2022) voi hyvinkin olla alennusmyyntien kiehtovin kohde.

Lue arvostelu: MacBook Air (M2, 2022)

Swipe to scroll horizontally
Apple MacBook Air (M2, 2022) - Arvosana
Osa-alueKommenttiArvosana
HintaSelvästi edeltäjäänsä kalliimpi.★★★☆☆
MuotoiluUusi ulkonäkö sekä näyttö hivelevät silmää.★★★★★
SuorituskykyM2-suoritin on tehokkuudeltaan ylivertainen.★★★★☆
AkkukestoLoistava 16 tunnin akkukesto päihittää lähes kaikki kilpailijat.★★★★★

Paras Chromebook

Paras budjettivaihtoehto

Espeficicaciones

Prosessori: Qualcomm Snapdragon 7c Gen2
Muisti: 8 Gt LPDDR4X 2 133 MHz
Näyttö: 13,3" FHD (1 920 x 1 080) OLED -kosketusnäyttö
Tallennustila: 128 Gt eMMC Flash

Razones para comprar

+
Hyvä näyttö
+
Loistava akkukesto

Razones para no comprar

-
Kimurantti jalusta
-
Stylus-kynä ei sisälly pakettiin
Osta, jos...

✅ Haluat OLED-näytöllisen Chromebookin: OLED-näyttö on harvinainen näky Chromebook-kannettavissa, mutta tämä malli osoittaa sen arvon.

Haluat loistavan akkukeston: Hyvin harva kilpailija yltää samaan 16 tunnin akkukestoon. 

Älä osta, jos...

Haluat työskennellä tien päällä: Monet voivat ärtyä Duetin heikkoon jalustaan. Jos vaadit tukevan työskentelyasennon kaikissa tilanteissa, voi Acer Swift 3 olla parempi vaihtoehto.

❌ Haluat halvan Chromebookin: Duet 5 Chromebook tarjoaa monia huippuominaisuuksia, joiden vuoksi se on Chromebook-kannettavaksi varsin hintava.

❌ Haluat perinteisen käyttöjärjestelmän: Chrome OS ei ole aivan yhtä pidetty kuin Windows tai MacOS. Jos haluat perinteisen ympäristön, Chromebook ei välttämättä vastaa toivettasi.

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook 5 on markkinoiden edullisimpia huippukannettavia. Vaikka kyseessä on jo hetken aikaa markkinoilla ollut malli, ei ikä näy Chromebookeissa yhtä nopeasti kuin Windows-vempaimissa. Kokonaisuus on sen verran vahva, että moni on tämän laitteen ansiosta ihastunut Chromebookien mahdollisuuksiin. Kannettava toimii sekä läppärinä että tablettina, sillä sen näppäimistön saa irrotettua. Ihastuimme sen noin 20 tunnin akkukestoon, joka on hinnan nähden poikkeuksellinen. Tämän vuoksi Duet 5 Chromebook sopii erittäin hyvin opiskelijalle, jotka etsii jaksavaa, joustavaa ja edullista konetta.

13,3-tuumainen kannettava muistuttaa Ultrabookia, joskin sen näppäimistö on irrotettava. Kyseessä onkin hybridilaite, jonka avulla vempainta voi käyttää niin läppärinä että tablettina. Mukana on jopa paikka stylus-kynälle, mutta valitettavasti se ei sisälly myyntipakettiin. Tämän kuitenkin unohtaa nopeasti, kun saa iskettyä silmät kiinni upeaan 1080p OLED -näyttöön. Sen kuvanlaatu on hinnan huomioiden loistava.

Suorituskyky riittää helposti verkkoselauksen, videotoiston sekä perustyökäytön tarpeisiin. Qualcomm Snapdragon 7c Gen2 -prosessori on selvästi edeltävää mallia parempi, eikä kahdeksan gigatavun muistikaan jätä asioita jossiteltavaksi.

Siinä missä peruskannettavat jaksavat yleensä noin 10 tunnin ajan, Lenovo Duet 5 selviää peräti 16 tuntia. Edeltäjä venyi jopa 20 tuntiin, mutta OLED-näyttö sekä tehokkaammat komponentit aiheuttavat tähän pienen hikan.

Jos etsit tehokasta hybridilaitetta, ei tätä parempaa hinta-laatusuhdetta yksinkertaisesti ole tarjolla. Hinta on kaiken kukkuraksi tippunut julkaisun jälkeen merkittävästi.

Lue koko arvostelu: Lenovo IdeaPad Duet 5 Chromebook

Swipe to scroll horizontally
Lenovo IdeaPad Duet Chromebook - Arvosana
Osa-alueKommenttiArvosana
HintaKyseessä on ylivoimaisesti paras budjettikannettava.★★★★★
MuotoiluHybridimallius ja OLED-näyttö tekevät eron kilpailijoihin.★★★★☆
SuorituskykySuorituskyky on ennemmin kohtuullisen hyvä kuin erityisen loistava.★★★☆☆
AkkukestoYli 16 tunnin akkukesto riittää koko päiväksi vaivatta.★★★★★

Paras vastine rahalle

Parasta vastinetta rahoillesi

Espeficicaciones

Suoritin: Apple M1
Näytönohjain: Integroitu 7-ytiminen /8-ytiminen näytönohjain
RAM: 8 Gt – 16 Gt
Näyttö: 13,3-tuumainen 2 560 x 1 600 LED-taustavalaistu IPS-näyttö
Tallennustila: 256 Gt – 2 Tt SSD
Mitat: 30,41 x 21,24 x 1,61 cm

Razones para comprar

+
Uskomaton vastine rahalle
+
Loistava akkukesto

Razones para no comprar

-
Ei uutta muotoilua
-
Tuulettomuus voi vaikuttaa suorituskykyyn
Osta, jos...

✅ Haluat edullisen MacBookin: MacBook Air (M1, 2020) on paitsi parhaita mutta myös halvin MacBook.

✅ Haluat tehokkaan, ohuen ja kevyen koneen: MacBook Airin M1-suoritin on todella vakuuttava, ja se saa Pro-malliston tuntumaan lähes turhalta.

✅ Tarvitset hyvän akkukeston: MacBook Air (M1, 2020) tarjoaa loistavan akkukeston, jolla selviää helposti koko työ- tai opiskelupäivän.

Älä osta, jos...

Haluat budjettimallin: MacBook Air (M1, 2020) tarjoaa rahalle loistavan vastineen, mutta hinta on silti korkea. Pätevän kannettavan saa selvästi halvemmallakin.

❌ Et pidä Mac-koneista: MacBook Air ei yritä mielistellä Windowsin käyttäjiä. Jos et pidä edeltävistä malleista tai Applen ohjelmistosta, et pidä tästäkään.

❌ Haluat uusimman MacBook Airin: Jos etsit uusinta mallia, on syytä katsoa MacBook Air (M2, 2022) -seuraajan suuntaan. Se on tosin kalliimpi.

Apple yhdisti MacBook Air (M1, 2020) -mallillaan ohuen ja kevyen rakenteen erinomaiseen suorituskykyyn. Laite käyttää M1-suoritinta, joka tarjoaa käytännössä mihin tahansa riittävän tehokkuuden.

Muotoilu kunnioittaa Applen perinteitä. Varsin ajaton ulkonäkö ei häiritse vieläkään, mutta osa saattaa toki pitää uudemman MacBook Air (M2, 2022) -mallin muotoilua tyylikkäämpänä.

Suorituskyky tekee käytännössä heti vaikutuksen. Laite käynnistyy vikkelästi ja macOS-ohjelmisto on todella sulava. Vaikka käytössäsi olisi vanhoja Intel-pohjaisilla MacBookeille tarkoitettuja sovelluksia, toimivat ne vaivatta Applen Rosetta 2 -työkalun avulla.

Akkukesto on niin ikään mainio. Useamman tunnin työkäyttö rokotti akkuvarausta vain muutamilla prosenteilla. Akkutestimme osoitti laitteen jaksavan 11 tuntia ja 15 minuuttia. Et siis tarvitse laturia mukaan tavalliseen työ- tai opiskelupäivään. Tosin vuoden 2022 MacBook Air jaksaa muutaman tunnin pidempään.

Vaikka laitteella on jo hieman ikää, on hintalappu edelleen suorituskyvyn huomioiden loistava. Tämä vieläpä korostuu alennusmyyntien aikaan, jolloin edeltävän sukupolven MacBook Airin voi saada pilkkahintaan.

Lue arvostelu: MacBook Air (M1, 2020)

Swipe to scroll horizontally
MacBook Air (M1, 2020) - Arvosana
Osa-alueKommenttiArvosana
HintaLoistava vastine rahalle.★★★★★
MuotoiluIkoninen MacBook-olemus, joskin modernimpi seuraaja on tyylikkäämpi.★★★★☆
SuorituskykyM1-siru riittää käytännössä mihin tahansa tarpeeseen.★★★★★
AkkukestoLoistava akkukesto jaksaa koko päivän ajan.★★★★★

Paras Windows-kannettava

Dell XPS 13 2022 valkoisella taustalla

Liitäntöjen puuttuminen on Dell XPS 13 (2022) -Ultrabookin ainoa perisynti, sillä muutoin kyseessä on upea kannettava. (Image credit: Dell)
Paras Windows 11 -kannettava

Espeficicaciones

Prosessori: 12. sukupolven Intel Core i5 – i7
Näytönohjain: Intel Iris Xe Graphics
Muisti: Jopa 32 Gt LPDDR5
Näyttö: 13,4" FHD+ (1 920 x 1 200)
Tallennustila: Jopa 1 Tt PCIe SSD

Razones para comprar

+
Kohtuullinen aloitushinta
+
Kompakti ja kevyt

Razones para no comprar

-
Uudistunut muotoilu jakaa mielipiteitä
-
Liitäntöjen vähäisyys
Osta, jos...

✅ Haluat hyvältä näyttävän läppärin: Dell XPS 13 (2022) hivelee silmää. Sen kanssa kelpaa työskennellä julkisilla paikoilla.

✅ Arvostat liikuteltavuutta: Hyvin harvaa kannettavaa on yhtä helppo kuljettaa kuin Dellin pikkuruista laitetta.

✅ Arvostat hinta-laatusuhdetta: Dell XPS 13 (2022) tuntuu laadukkaammalta kuin mitä hintalappu antaa ymmärtää.

Älä osta, jos...

Kaipaat raakaa suorituskykyä: Dell XPS 13 (2022) on tehokas kone arkeen, mutta peruskäyttöä kummallisemmalla tilanteessa tulee raja vastaan.

❌ Pidät vanhasta XPS 13 -muotoilusta: Jos edeltäjien muotoilu miellyttää enemmän silmää, uudistukset eivät todennäköisesti ole mieleisiä.

❌ Haluat macOS-käyttöjärjestelmän: Vaikka Dell XPS 13 on loistava Windows-kannettava, Applen MacBookit vetävät monia puoleensa.

Dell XPS 13 (2022) teki kaikkensa tuntuakseen tuoreelta ja kiinnostavalta. Vaikka mallisto on ollut tuttu näky tällä listalla, erityisesti Apple sekä HP ovat kirineet rinnalle ja välillä jopa ohi ohuilla ja kevyillä kannettavillaan. Dell otti haasteen vastaan ja uusi suosikkimalliaan kauttaaltaan. Suorituskyvyn parantuminen on tietenkin kaikille hyvä juttu, mutta muotoilu jakaa mielipiteitä vahvemmin.

Dell XPS 13 (2022) uusi malliston ulkonäköä tavalla, joka saa vanhaan tykästyneet kiemurtelemaan. Tuoreelta ja modernilta näyttävää ulkonäköä on kuitenkin monipuolistettu kattavilla värivaihtoehdoilla, jotka tuovat mallistoon kaivattua variaatiota. Itse rakenne on ohut ja kevyt, kun taas näyttö on kirkas vaikkei OLED-paneelillinen olekaan. Erityisesti rannetuen muuttuminen jakaa kuitenkin mielipiteitä. Me pidimme uudesta alumiinisesta pinnasta, mutta osalle se voi olla askel taaksepäin.

Malli on pyritty pitämään edullisena ja kevyenä, joten suorituskyky ei ole suurimpia valtteja. Läppäri pystyy helposti selviytymään verkkoselauksen, videotoiston ja työtarpeiden kaltaisista asioista.

Akkukesto ei ole kummoinen. PCMark 10:n akkutesti kellotti 7 tuntia ja 31 minuuttia. Meidän videotestimme selvisi hiukan yli yhdeksään tuntiin. Lukemat ovat heikommat kuin edeltäjillä ja kaukana Applen MacBook-kannettavista.

Kyseessä on kohtuuhintainen vaihtoehto, joka satsaa enemmän edullisuuteen kuin suorituskykyyn. Jos haluat lisätehoja, on myynnissä erillinen Dell XPS 13 Plus -malli.

Lue arvostelu: Dell XPS 13 (2022)

Swipe to scroll horizontally
Dell XPS 13 - Arvosana
Osa-alueKommenttiArvosana
HintaHintansa puolesta markkinoiden parhaita Ultrabook-kannettavia.★★★★★
MuotoiluUlkoisesti tyylikäs, mutta muutokset jakavat mielipiteitä.★★★★☆
SuorituskykyPanosta enemmän keveyteen ja edullisuuteen kuin raakaan tehoon.★★★☆☆
AkkukestoMerkittävästi heikompi kuin edeltäjillä.★★★☆☆

Paras 15-tuumainen kannettava

Paras 15-tuumainen kannettava tietokone

Espeficicaciones

Prosessori: Apple M2 (8 ydintä)
Näytönohjain: 10-ytiminen
Muisti: 8 Gt - 24 Gt
Näyttö: 15,3-tuumainen, 2 880 x 1 864 Liquid Retina -näyttö, 500 nitin kirkkaus, P3-värisyvyys
Tallennustila: 256 Gt - 2 Tt SSD

Razones para comprar

+
Iso näyttö
+
Linjakas muotoilu

Razones para no comprar

-
Teknisesti sama kuin 13-tuumainen
-
Sama akkukesto kuin 13-tuumaisessa versiossa
Osta, jos...

✅ Haluat ison MacBook Airin: Siinähän se onkin kiteytettynä. Kyseessä on isommalla näytöllä varustettu MacBook Air 13".

✅ Haluat läppärin leffakäyttöön: Iso näyttö ja kattavat kaiuttimet tekevät tästä erinomaisen välineen elokuvien katsomiseen.

✅ Tarvitset liikuteltavan 15-tuumaisen kannettavan: Vaikka malli on isompi ja raskaampi kuin 13-tuumainen versio, on se silti mukava mukana kuljetettava.

Älä osta, jos...

Liikuteltavuus on tärkeintä: 13-tuumaista MacBook Airia on kokonsa vuoksi helpompi kuljettaa mukana.

❌ Et tarvitse isoa kokoa: 15-tuumaisuus tekee koneesta tilaa vaativan, joten se ei sovellu esimerkiksi junaan tai lentokoneeseen erityisen hyvin.

❌ Etsit budjettimallia: MacBook Air 15-inch (2023) ei ole hinnalla pilattu, mutta se on silti kallis. Halvemmallakin saa todella hyvää.

Pitkään velloneet huhut osoittautuivat todeksi, kun Apple julkisti 15-tuumaisen MacBook Airin WWDC 2023 -tilaisuudessa. Lopputulos on todella onnistunut, vaikka isompi näyttö tarkoittaa kompromisseja liikuteltavuudessa. Kaikesta huolimatta kyseessä on ohut ja kevyt kannettava, jota on miellyttävä käyttää.

Vuoden 2022 MacBook Air esitteli uudistuneen muotoilun. Se toi 13-tuumaiseen MacBook Airiin modernin vivahteen, minkä lisäksi parempi näyttö ja MagSafe 3 -latausväylä keräsivät kiitosta. Apple on pysynyt samoissa vahvuuksissa myös kookkaamman isoveljen kohdalla. Mallit ovat käytännössä identtiset kokoa lukuun ottamatta.

Suorituskykyero M2-mallien välillä on olematon, mutta tämä ei haittaa, sillä tehot ovat kiitettävällä tasolla. Arkisessa käytössä kaikki on kohdillaan, ja erityisesti kirkas näyttö tekee elokuvien katselusta todella miellyttävää. Viihdekäyttäjiä huomioidaan niin ikään kuudella sisäänrakennetulla kaiuttimella.

Apple lupaa 15-tuumaisen MacBook Air jaksavan 15 tuntia verkkoselausta ja 18 tuntia videotoistoa. Lukemat ovat selvästi Windows 11 -kannettavia paremmat.

Hintalappu on koon ja tehot huomioiden kohtuullinen, eikä ero 13-tuumaiseen malliin ole merkittävä. Lisäksi malli on halvempi kuin esimerkiksi suora kilpailija Dell XPS 15.

Lue arvostelu: Apple MacBook Air 15" (2023)

Swipe to scroll horizontally
MacBook Air 15" (2023) - Arvosana
Osa-alueKommenttiArvosana
HintaHinta on korkea, mutta 15-tuumaiseksi huippuläppäriksi silti kohtuullinen.★★★★☆
MuotoiluMuotoilu on identtinen 13-tuumaisen mallin kanssa, mutta tämä ei ole huono asia.★★★★☆
SuorituskykyM2-suoritin tarjoaa loistavan suorituskyvyn arkikäytössä.★★★★☆
Akkukesto15-tuumainen MacBook Air päihittää akkukestollaan Windows-kilpailijat leikiten.★★★★☆

Paras edullinen kannettava

Paras edullinen kannettava

Espeficicaciones

Prosessori: Jopa Intel Core i7-1165G7
Näytönohjain: Intel Iris Xe
RAM-muisti: 16 Gt
Näyttö: 14-tuumainen Full HD (1 920 x 1 080) ComfyView IPS – 15,6 tuumainen Full HD (1 920 x 1 080)
Storage: 512 Gt HDD

Razones para comprar

+
Erinomainen näppäimistö ja kosketuslevy
+
Loistava suorituskyky

Razones para no comprar

-
Tylsä ulkonäkö
Osta, jos...

Työskentelet tien päällä: Heijastamaton näyttö minimoi auringonpaisteen ja muiden häiriöiden aiheuttaman vaivan. Myös akkukesto helpottaa työskentelyä.

Haluat hyvän akkukeston: Acer Swift 3 jaksaa työskentelyssä ja Netflixin katsomisessa läpi päivän.

Arvostat enemmän suorituskykyä kuin muotoilua: Acer Swift 3 ei ole markkinoiden hienoimpia vaihtoehtoja, mutta sen suorituskyky paikkaa puutetta onnistuneesti.

Älä osta, jos...

Kirjoitat paljon: Acer Swift 3:n näppäimistö ei kestä vertailua kilpailijoihin. Sillä näpytellessä tulee kirjoitusvirheitä tämän tästä.

Haluat roiskeenkestävän laitteen: Monet kilpakumppanit kestävät pieniä vesiroiskeita, mutta Acer Swiftin muotoilussa pienetkin nesteet voivat olla kohtalokkaat.

Haluat komean laitteen: Swift 3 on tehokas, mutta ulkonäkö jättää toivottavaa. Vanhentunut ulkonäkö on tylsä, eikä metallinen pinnoite paranna tilannetta.

Acerin päivitetty edullinen Ultrabook-kannettava on saanut merkittäviä parannuksia, jotka parantavat suorituskykyä ilman akkukeston heikentymistä. Kyseessä on laadukas edullinen kone, joka pärjää päivittäisessä käytössä ilman ongelmia.

Acer Swift 3 hyödyntää alumiinista runkoa, jonka harmaa väritys ei aiheuta hurraahuutoja. Tarjolla on tyylikkäämpiä variaatioita, mutta ne ovat saatavissa vain tietyillä komponenteilla. Sinänsä rakenne on kuitenkin kestävä. Noin 1,2 kilogramman paino on helppo perustella 14-tuumaisella näytöllä. Tosin jostain syystä jäähdytysaukko on sijoitettu näytön alle, minkä vuoksi mahdollinen juomalasin kaatuminen voi aiheuttaa kohtalokkaan vahingon koko laitteelle.

Suorituskyky pärjää päivittäisessä työskentelyssä vaivattomasti. Vaikka tehot eivät kestä vertailua hintavammille vaihtoehdoille ja samanhintainen MacBook Air (M1, 2020) on selvästi väkevämpi, ei suorituskyvyn pitäisi olla ongelma.

Akkukestoa piisaa PCMark 10:n testissä 14 tunniksi ja 31 minuutiksi, kun taas meidän leffatestissä lukema ylitti nipin napin yhdeksän tuntia. Kirjoitusta, videoiden katselua ja verkkoselausta sisältänyt työpäivämme sujahti vaivattomasti läpi ilman pienintäkään lataustarvetta.

Vaikka vuoden 2021 versio on hieman edeltäjiään kalliimpi, tarjoaa se edelleen loistavan vastineen rahalla. Suorituskyky on hyvää, muotoilu vankkaa ja akkukesto keskimääräistä parempaa.

Lue arvostelu: Acer Swift 3 (2021)

Swipe to scroll horizontally
Acer Swift 3 - Arvosana
Osa-alueKommenttiArvosana
Hinta11. sukupolven Intel-prosessorilla varustettu malli maksaa selvästi vähemmän kuin voisi olettaa.★★★★★
MuotoiluTylsä mutta kestävä muotoilu tuntuu arvokkaammalta kuin on.★★★☆☆
SuorituskykyEi tee suurta vaikutusta, mutta hinnan huomioiden varsin kohtuullinen.★★★☆☆
AkkukestoKone jaksaa koko työpäivän ajan ilman lataustarvetta.★★★★☆

Paras yrityskannettava