Lanseringsdatumet för Samsung Galaxy Note 9 är bekräftat den 9 augusti

Samsung har officiellt börjat skicka ut inbjudningar för lanseringen av deras kommande toppmobil. Samsung Galaxy Note 9 kommer att lanseras 9 augusti och det officiella avtäckandet kommer att äga rum i New York City.

Även om de officiella inbjudningarna inte nämner namnet Galaxy Note 9 och har en bild som verkar vara av en knapp istället för en enorm skärm eller en S Pen, är vi säkra på att det är phableten som kommer att dyka upp på scenen.

TechRadar kommer att rapportera live från evenemanget i New York, för att ge dig allt det senaste från Samsungs kommande phablet.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Inbjudan till lanseringen av Samsung Galaxy Note 9.

Inbjudan till lanseringen av Samsung Galaxy Note 9.

Funktioner och rykten

Även om det inte några funktioner har bekräftats för Note 9, finns det gott om rykten som cirkulerar kring mobilen. Ett av de senaste ryktena nämner till exempel en uppdaterad S Pen.

Allmänheten kommer inte att kunna delta i evenemanget, men det är möjligt att följa lanseringen hemifrån, då Samsung bekräftat att hela händelsen kommer att streamas live.

Evenemanget kommer att börja klockan 9 på morgonen EDT (klockan 6 på morgonen PDT och klockan 2 på eftermiddagen BST) den 9 augusti.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.