qBittorrent – recension

En snabb och praktisk torrentklient som är enkel att använda och inte fullpackad med annonser

TechRadar Konklusion

Om du tycker att andra torrentprogram är lite för ivriga att överösa dig med reklam eller uppmana dig att ändra saker på datorn är det här ett upplyftande alternativ.

For

 • +

  Inga annonser

 • +

  Uppdateras ofta

 • +

  Stilrent gränssnitt

Imod

 • -

  Färre tilläggsprogram än uTorrent

Hvorfor du kan stole på TechRadar Vores ekspert anmeldere bruger timer på at teste og sammenligne produkter og tjenester, så du kan vælge det bedste for dig. Find ud af mere om, hvordan vi tester.

qBittorrent är en snabb och lättanvänd torrentklient som använder så lite av datorns resurser som möjligt för att förbättra hastigheterna.

qBittorrent

Hämta här: qBittorrent

Utvecklare: The qBittorrent Project

Operativsystem: Windows, Mac, Linux

Version: 3

Till skillnad från de flesta gratisklienterna har qBittorrent helt öppen källkod, vilket innebär att det inte finns någon reklam och du behöver inte betala extra för tilläggsprogram. Vem som helst kan utveckla nya funktioner och åtgärda buggar, och programmet uppdateras regelbundet.

Användarupplevelse

Vissa torrentprogram har alla tänkbara funktioner. Andra är så avskalade som möjligt. qBittorrent är någonstans där emellan, med målet att uppfylla de flesta användares önskemål och samtidigt använda så lite processorkraft och minne som möjligt.

Det innebär att programmet har en hel del funktioner, men utan att bli oöverskådligt. Det finns en integrerad torrentsökmotor, mediaspelare, kryptering, prioritering av torrent-filer och filer inom torrent-filerna, IP-filtrering och skapande av torrent-filer. Det är den närmaste motsvarigheten till uTorrent med öppen källkod och utan reklam.

Den enda egentliga nackdelen är att det finns mycket färre pluginprogram till qBittorrent än till uTorrent.

Om du letar efter en stabil torrentklient som har alla nödvändiga funktioner utan att bli för komplicerad är qBittorrent ett utmärkt val. Även om du aldrig har använt en torrentklient förut kan du ladda hem stora filer inom bara några minuter.

Konkurrenter