Google tuo uuden Gmail-sovelluksen iOS:lle ja Androidille

Gmail-sovellus

Puhelimesi Gmail-sovelluksesta on tulossa huomattavasti aiempaa kirkkaampi. Google aloitti tänään mobiilisovellustensa uusimman päivityksen jakelun iOS:lle ja Androidille. Puhelinsovellukset saavat samankaltaisen ulkoasun kuin päivitetty selainversio.

Googlen uuteen muotoilufilosiaan sopivan entistä kirkkaamman ja valkoisemman ulkoasun lisäksi tuore Gmail-sovellus tekee myös liitteiden löytämisestä aiempaa helpompaa. Voit nyt unohtaa pitkien viestiketjujen kahlaamisen liitteitä etsiessäsi, sillä kaikki sähköpostien liitteet löytyvät jatkossa suoraan postilaatikostasi.

Nopeampia sähköposteja

Sovellus osaa myös korostaa viestejä, joihin et ole ehtinyt vastaamaan viime päivien aikana. Se siirtää kyseiset sähköpostit automaattisesti postilaatikkosi yläosaan ja tarjoaa vastausvaihtoehdoksi kätevää Smart Replyta, joka ehdottaa nopeita esimerkkivastauksia sähköpostiin. Jos puolestaan haluat kirjoittaa vastauksen itse, voit hyödyntää Smart Composea, joka ehdottaa todennäköisiä lopetuksia kirjoittamillesi lauseille.

Yllä mainitut ominaisuudet olivat näppärä lisä jo Gmailin selainversioon, mutta ne ovat vieläkin hyödyllisempiä sähköpostien kirjoittamiseen puhelimella. Pienellä näppäimistöllä kun on ikävämpi kirjoittaa pitkiä viestejä.

Niin Drive, Calendar kuin Docskin ovat saaneet omat päivitetyt mobiilisovelluksensa viime kuukausien aikana, ja Google kertoo päivittävänsä pian loputkin mobiilisovelluksensa.

Cat Ellis

Cat is the editor of TechRadar's sister site Advnture. She’s a UK Athletics qualified run leader, and in her spare time enjoys nothing more than lacing up her shoes and hitting the roads and trails (the muddier, the better)