Lenovo Z5:stä saattaa tulla ensimmäinen täysin reunaton puhelin

Älypuhelinten näyttöjen reunat pienenevät jatkuvasti ja olemmekin nähneet lähes reunattomia ratkaisuja esimerkiksi iPhone X:n ja Samsung Galaxy S9:n kohdalla. Lenovo aikoo viedä tämän kuitenkin aivan uudelle tasolle uudella Z5:llä.

Chang Cheng, Lenovon varatoimitusjohtaja julkaisi Weibossa (kiinalainen mikroblogipalvelu) luonnoksen käytännössä täysin reunattomasta puhelimesta.

Hän kutsuu puhelinta nimellä Lenovo Z5. Samaisesta puhelimesta julkaistiin jo aiempi teaser, jossa näkyi puhelimen vasen yläkulma ja noin neljäsosa puhelimen pinta-alasta. Teaserin yhteydessä väitettiin, että näyttö tulisi kattamaan 95 % puhelimen pinta-alasta. Vertailun vuoksi iPhone X:ssä vastaava lukema on 82,9 % ja Samsung Galaxy S9:ssä 83,6 %.

Osa artikkelimme linkeistä johtaa englanninkielisille sivuille. Teemme jatkuvasti töitä saadaksemme entistä useamman sivun suomen kielelle.

Monta estettä ylitettävänä

Lenovo Z5:ssä nähdään ilmeisesti myös neljä teknologista läpimurtoa ja 18 patentoitua teknologiaa. Osa näistä liittyy oletettavasti uuteen reunattomaan näyttöön, koska yhtiön täytyy esimerkiksi ratkaista, mihin se aikoo sijoittaa etukameransa.

Emme ole saaneet vielä tietoa siitä, miten tämä on lopulta toteutettu, mutta odotamme joko näytön yläreunasta nousevaa kameraa (kuten Vivo Apex -konseptipuhelimessa) tai näyttölasin alle upotettua ratkaisua.

Meillä ei ole ylipäätään vielä mitään muita tietoja Lenovo Z5:stä, joten sen julkaisuun on todennäköisesti vielä pitkä aika – jos sitä ylipäätään julkaistaan. Yksi asia on kuitenkin varma: olemme taas askeleen lähempänä reunattomia älypuhelimia.

Lähteet The Verge ja CNET

James Rogerson

James is a freelance phones, tablets and wearables writer and sub-editor at TechRadar. He has a love for everything ‘smart’, from watches to lights, and can often be found arguing with AI assistants or drowning in the latest apps. James also contributes to 3G.co.uk, 4G.co.uk and 5G.co.uk and has written for T3, Digital Camera World, Clarity Media and others, with work on the web, in print and on TV.