Huawei MatePad Pro har tillkännagivits med toppspecifikationer för att konkurrera med iPad Pro

Huawei MatePad Pro (Crédito de imagen: Huawei)

Ibland känns det som att Apple är det enda märket som tar surfplattor seriöst, men nu har Huawei gjort det tydligt att det inte är fallet. De har nämligen tillkännagivit sin nya Huawei MatePad Pro - en surfplatta som verkar kunna leva upp till sitt "Pro"-namn.

Specifikationerna inkluderar en LCD-skärm på 10,8 tum (1600 x 2560), ett Kirin 990-chipset (som du även hittar i Huawei Mate 30 Pro), 6 eller 8 GB RAM, upp till 512 GB lagring, en bakre kamera på 13 MP och f/1.8 samt ett batteri med 7 250 mAh och 40W snabbladdning.

Huawei MatePad Pro har också en heltäckande skärm med ett förhållande mellan skärm och kropp på 90%, en främre skärmhålskamera på 8 MP och f/2.0, fyra högtalare, trådlös laddning och omvänd trådlös laddning (så du kan använda dig av enheten för att ladda andra enheter).

(Image credit: Huawei)

Den kör Huaweis EMUI 10, som är baserat på Android 10, men som med andra nya Huawei-enheter saknar den Google Play samt övriga appar och tjänster från Google - något som kommer att vara ett stort minus för surfplattan.

Surfplattan är 246 x 159 x 7,2 millimeter och väger 460 gram. Den finns tillgänglig i färgerna svart, vit, grön och orange. Den har stöd för en M-Pen stylus och tangentbord. Grundversionen med 6 GB RAM och 128 GB lagring kommer att ha ett startpris på cirka 3 750 kronor. Om du skulle vilja ha en modell med mer RAM och lagring eller lägga till LTE-anslutning, blir priset högre.

Det är dock värt att notera att dessa priser enbart är direkta omvandlingar och priserna kan komma att skilja sig något på övriga marknader. Tillgängligheten på övriga marknader är också en av de största funderingarna kring surfplattan. Den släpps i kinesiska butiker den 12 december, men den pågående konflikten mellan Huawei och USA kan innebära att den inte lanseras på marknader som USA, Storbritannien och Australien.

Det är synd, då Huawei MatePad Pro låter som en riktigt imponerande surfplatta på papper - trots att den kommer att sakna Googles tjänster och appar. Om de tjänsterna någonsin skulle bli tillgängliga på surfplattan i framtiden, hade den mycket väl kunna konkurrera direkt med enheter som iPad Pro 11 och Samsung Galaxy Tab S6. Vi kommer att uppdatera dig så fort vi får höra något nytt om surfplattan.

Via GSMArena

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.