Nu låter Google användare automatiskt radera sin plats och webbhistorik

Google
Bild: Google
(Image credit: Google)

Det var i maj som Google meddelade att de skulle introducera ett alternativ för deras användare att automatiskt kunna ta bort sin onlinehistorik och idag har teknikjätten börjat rulla ut uppdatering runtom i världen.

Google-användare kommer att kunna välja mellan en tidsperiod på 3 eller 18 månader, varefter deras plats samt webb- och apphistorik automatiskt kommer att raderas.

Användare kan aktivera den här funktionen genom att gå in på Google-kontots Activity Controls-sida, antingen på mobilen eller webben. Därifrån kan de sedan välja Manage activity på antingen Web App Activity- eller Location History-sidorna.

Lite beroende på vad som hunnit bli tillgängligt för dig, kommer du sedan att kunna gå in på alternativet "Choose How Long to Keep" för att ställa in hur länge du vill behålla din data på någon av dessa sidor.

Även om användare har haft möjlighet att göra samma sak tidigare genom att utforska dessa inställningar, var de tvungna att vara försiktiga om de ville behålla en balans mellan integritet och personaliseringsfunktionerna som bygger på denna lagrade data.

Alternativet att helt inaktivera denna typ av insamling av data finns också tillgängligt, men som nämnt tidigare kommer det att begränsa sökjättens funktionalitet när det kommer till att anpassade rekommendationer för användarna i webbsökningar, kartor och andra Google-produkter.