Sharp har sin egen rullbare 4K-OLED-TV på gang – men kan de tukte LG?

(Crédito de imagen: TechRadar)

Er du ute etter en rullbar OLED-TV? Det er mulig det er en Sharp du er på utkikk etter. Nå har det blitt annonsert at den japanske elektronikkprodusenten har utviklet et OLED-panel på 30 tommer som kan rulles ut av sitt eget chassis.

Vi har selvfølgelig sett lignende ting før: LG Signature Series OLED R har vært kimen til overskrifter i mye av fjoråret siden formen på også denne har vært rullbar, men at TV-en skal være på vei ut på markedet «sent i 2019» har foreløpig ikke materialisert seg – antageligvis har TV-en blitt utsatt til 2020 i vestlige markeder.

Sharps variant av rullbart OLED-panel skiller seg ut på et par måter, og kan dermed stjele litt av glansen fra LGs modell.

Den nye TV-en på hytta?

Én forskjell er at Sharp sitt OLED-panel kun er på 30 tommer, mens LG driver på med en skjerm på 65 tommer. Det er ikke mange TV-er på den størrelsen som lages lengre, og de beste små TV-ene er gjerne modeller man vil ha nettopp fordi disse har en praktisk størrelse – og Sharp kjører like gjerne på med 4K-oppløsning på den lille overflaten.

(Image credit: Sharp)

Størrelsen gjør at det blir langt enklere å få plass til modellen på mindre boarealer, der man faktisk kan dra nytte av en TV som kan «rulles bort» når den ikke er i bruk. Sharp er også kjent som en produsent av budsjett-TV-er, og vil dermed ta sikte på et langt lavere prissjikt enn LGs Series R-modell. (Likevel snakker vi helt klart om en TV som blir dyrere enn den vanlige OLED.)

TV-en er utviklet i samarbeid med NHK – Japans rikskringkaster – og panelet hevdes også å være «verdens største farge-OLED uten filter (RGB-lysutslipp)» i 4K, hvilket betyr at pikslene i skjermen i seg selv lager farget lys, snarere enn at det projiserer hvit lys som går gjennom et fargefilter (som i tilfellet OLED hos LG.)

Man har ingen slippdato for Sharps modell per nå, og LG vil nesten helt komme over målstreken først – men gitt at modellen er mer kompakt, på kun 30 tommer (noe som passer perfekt for et produkt som handler om å spare plass) samt har en lavere pris, så ser det ut som om Sharp ender opp som det mer sannsynlige scenarioet når det gjelder å rulle ut teknologien i stor skala.

Kilde: OLED-info

Henry St Leger

Henry is a freelance technology journalist, and former News & Features Editor for TechRadar, where he specialized in home entertainment gadgets such as TVs, projectors, soundbars, and smart speakers. Other bylines include Edge, T3, iMore, GamesRadar, NBC News, Healthline, and The Times.