Samsung Galaxy Note 9 har en rekordbrytande skärm

Samsungs rykte för att skapa världens bästa OLED-skärmar till mobiler går inte att ifrågasätta, men det betyder inte att den sydkoreanska teknikjätten kommer att luta sig tillbaka och förlita sig på sina tidigare bedrifter.

Enligt en av världens främsta myndigheter inom skärmteknologi, har Samsung gjort det igen. Detta efter att skärmen på Galaxy Note 9 har brutit flera rekord och gjort sig förtjänt av DisplaysMates högsta betyg någonsin med ett A+.

De beskriver Color Accuracy som "visuellt oskiljbar från perfekt", samtidigt som de kallar skärmen "den mest färgsäkra mobilskärmen vi någonsin mätt". DisplayMate noterar också att mobilens High Brightness Mode är 27 procent ljusare och 32 procent högre i kontrast jämfört med Note 8, med en toppluminans på 1 050 nits, när Automatic Brightness är aktiverad.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Anmärkningsvärda prestationer

Galaxy Note 9 slår också rekord inom Color Accuracy och Intensity Scales, som betyder att dess toppljusstyrka inte förändras dramatiskt baserat på vad som visas på skärmen. Den får dessutom toppresultat inom Viewing Angle Performance, speciellt när det gäller små skiftningar i ljusstyrka och färg - inklusive vitt.

Även om det inte betraktas som ett nytt rekord, matchade Galaxy Note 9 den tidigare modellen Note 8 med ett Screen Reflectance-resultat på 4,4. Detta är det lägsta som DisplayMate någonsin mätt på en mobil.

I sammanfattningen av deras rapport, skrev DisplayMate att "Galaxy Note 9 är den mest innovativa och högpresterande mobilskärmen som vi någonsin testat," och avslutade rapporten med att hävda att skärmen på Note 9 har "höjt ribban betydligt mycket."

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.