Nu kan du söka efter text i dina bilder i Google Foto

Google Foto
(Crédito de imagen: Google)

Sökfunktionen i Google Foto är redan ett kraftfullt verktyg som låter dig hitta föremål, platser, husdjur, evenemang eller till och med människor i dina bilder. Allt detta är tack vare en smart AI, som nu har blivit ännu smartare.

Med hjälp av Optical Character Recognition-teknologin (OCR) som finns i Google Lens, kan du nu söka efter text i dina bilder i Google Foto. Efter att den hittat bilder som innehåller text, kan du sedan använda Lens för att markera och kopiera den för att klistra in den någon annanstans.

Google Foto OCR

(Image credit: TechRadar)

Sökfunktionen är riktigt bra på att hitta text i skärmbilder och annan text som är skriven tydligt, men kan även göra underverk med ovanligare teckensnitt och som är både snirkliga och vridna, vilket är ganska imponerande.

Funktionen bekräftades av Googles Foto själva på Twitter, efter att den ursprungligen upptäckts av användarna @can och @hunterwalk.

See more

Som nämnt i tweeten kommer funktionen att börja rullas ut "med start denna månad" och några på TechRadar-kontoret (både Android- och webbanvändare) har redan fått tillgång till funktionen. Det verkade dock som att den fungerade olika bra på olika enheter och det finns ingen skymt av den på iOS ännu.

Det verkar som att Google Foto automatiskt tillämpar OCR-teknologin på alla dina bilder och lagrar eventuellt metadata om texten i bilden på något sätt, men vi behöver höra mer direkt från Google innan vi kan bekräfta exakt hur den här funktionen fungerar.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.