Netflix testar en ny pop-up-spelare så du aldrig behöver sluta titta

Netflix
Bild: Netflix (Crédito de imagen: Netflix)

Tänk hur mycket enklare det hade blivit med tittarmaraton på Netflix om saker som arbete, e-post eller sociala medier inte kom i vägen. Tja, det kan komma att bli enklare i framtiden, tack vare en ny pop-up-spelare som Netflix för närvarande testar för Windows och macOS.

Detta rapporterades först av Engadget som berättar att minispelaren kan aktiveras med ett enkelt klick i webbläsarens spelare och ligger sedan kvar över övriga fönster, så du kan fortsätta med något annat samtidigt som du håller ett öga på Netflix.

Det är för närvarande inte klart hur många användare funktionen testas med. Vi har själva inte fått syn på funktionen ännu, men några användare har laddat upp inlägg om funktionen på Twitter. Som med alla Netflix-tester finns det dock ingen garanti på att detta kommer att bli en permanent funktion.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska).

Netflix har inte kommenterat något officiellt om den nya pop-up-spelaren ännu, förutom att bekräfta för Engadget att ett nytt test för närvarande pågår. Så det enda vi kan göra är att vänta och se om funktionen fungerar tillräckligt bra för att rullas ut till en bredare publik, men det känns som en funktion många tittare hade haft användning för.

Ständigt nya tester

Vi fick nyligen höra om ytterligare en funktion som Netflix för närvarande testar och som kan vara på väg: Nämligen valmöjligheten att få din mobil att vibrera i tajming med filmerna och serierna du tittar på. Vi vet återigen inte om detta kommer att bli en permanent funktion eller inte.

Det är dock tydligt att Netflix experimenterar med alla möjliga sätt att sticka ut och tillfredsställa en ständigt växande marknad. Två av de största namnen inom teknologi och underhållning - Apple och Disney - planerar nämligen att släppa sina egna Netflix-liknande tjänster senare under året.

Netflix kommer att behöva mer Original-innehåll samt ett stadigt flöde av specialfunktioner i deras program och appar, för att kunna hålla jämna steg med konkurrensen när innehållet sprids ut mellan de olika tjänsterna.

Om du prenumererar på Netflix kan du hålla ett öga efter funktionen och övriga tester i webbspelaren samt i tjänstens appar på övriga plattformar.

David Nield
Freelance Contributor

Dave is a freelance tech journalist who has been writing about gadgets, apps and the web for more than two decades. Based out of Stockport, England, on TechRadar you'll find him covering news, features and reviews, particularly for phones, tablets and wearables. Working to ensure our breaking news coverage is the best in the business over weekends, David also has bylines at Gizmodo, T3, PopSci and a few other places besides, as well as being many years editing the likes of PC Explorer and The Hardware Handbook.