LG lanserar världens första 8K OLED TV - men du kommer förmodligen inte ha råd med den

Du vet de där gångerna när något händer i världen och du kommer ihåg exakt vart du var och vad du gjorde? Tja, gör dig redo för ett nytt sådant tillfälle, då LG precis presenterade världens första OLED TV med en otrolig 8K-upplösning vid IFA 2018.

Här får du en snabb genomgång på specifikationerna: Det är en enorm TV på 88 tum med en upplösning på 7680 x 4320. Det känns nästan som lite för många pixlar att titta på, men vi sa samma sak om 4K-upplösningen och Full HD också... Nu används båda de upplösningarna på mobiler.

Det finns ingen ytterligare information om den här enorma TV:n ännu, förutom att LG förväntar sig att 8K kommer bli nästa stora sak (som knappast är en överraskning, med tanke på att de precis visade upp en enorm enhet baserad på teknologin).

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

"Ser du, Jenny? Den fantastiska klarheten i högdagrarna mot de fylliga svärtorna?"

"Ser du, Jenny? Den fantastiska klarheten i högdagrarna mot de fylliga svärtorna?"

Det som oroar oss är att vi inte fick någon information om varken utgivningsdatum eller pris för den här enorma TV:n, något som förmodligen innebär att den kommer ligga i den högre prisklassen. Med tanke på att LG:s första OLED TV med 77 tum och en upplösning på 4K kostade 25 000 dollar (cirka 228 000 kronor) när den först lanserades för fyra år sedan, antar vi att den här enheten kommer att ha ett liknande pris.

Vi fick inte heller någon information om huruvida TV:n kommer att använda uppskalningsteknologi eller inte, som gör det möjligt för dig att kolla i HD eller 4K med en skarpare upplösning. Det här tillkännagivandet handlar mest om att LG vill visa upp sina framsteg inom TV-tillverkning under den enorma teknologimässan i Berlin.

Vi kan dock alltid drömma och om några år, när 8K förmodligen kommer att vara den dominerande teknologin för TV-apparater, kommer vi att minnas det här ögonblicket när den allra första lanserades.

  • IFA 2018 är Europas största teknologimässa. TechRadar befinner sig i Berlin för att rapportera de allra senaste nyheterna och ge dig tidiga intryck av nya mobiler, smartklockor och övrig teknologi som tillkännages.
Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.