Samsung kan släppa Galaxy Watch 2 innan Watch Active 2 trots allt

Bild: TechRadar (Crédito de imagen: TechRadar)

Ett flertal läckor under de senaste veckorna har föreslagit att vi kommer att få se Samsung Galaxy Watch Active 2 lanseras tillsammans med Galaxy Note 10 senare i år, men den senaste informationen tyder på att vi istället kommer att få se en ny version av toppmodellen Galaxy Watch.

Enligt läckta dokument som visar upp en tidslinje och som upptäcktes av CashKaro, är Samsung Galaxy Watch 2 planerad att lanseras under årets tredje kvartal.

Det kan alltså ske när som helst från nu fram till slutet av september, något som passar bra med företagets lanseringsdatum för Galaxy Note 10, som är planerat till den 7 augusti.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska).

Enligt den läckta informationen förbereder Samsung två versioner av Galaxy Watch 2. Dessa är 44 millimeters och 40 millimeters varianter av samma enhet, som är samma storlekar den ursprungliga Galaxy Watch fanns tillgänglig i vid sin lansering. 

Vi har redan fått höra några rykten kring Galaxy Watch 2, men de allra flesta rykten har fokuserat på Galaxy Watch Active 2, där en rapport till och med hävdar att klockan kommer att få både ett EKG och en falldetekteringsfunktion.

Det underliga är att Samsungs ursprungliga Watch Active inte ens är sex månader gammal än, något som får oss att tro att dessa funktioner faktiskt kan vara för Galaxy Watch 2.

Vi kommer inte att veta något säkert förrän senare i år och det finns såklart ingen garanti på att vi kommer att få höra något ens då, eftersom det inte är säkert att tidslinjen stämmer.

Fler eventuella enheter

Tidslinjen ger dessutom en hint om när vi kan komma att få se nästa toppmodells-surfplatta från Samsung.

Enligt dokumentet kommer Galaxy Tab S5 att lanseras runt samma tid som Galaxy Note 10 och Galaxy Watch 2. Den kommer dessutom att introduceras tillsammans med Samsung Book 3 och Samsung Tab Active 3.

Även om vi inte kan garantera att dessa utgivningsdatum stämmer, verkar det åtminstone som att Samsung planerar att lansera mer än bara Galaxy Note 10 under de kommande månaderna, så håll ögonen öppna om du ser fram emot en uppgradering av din smartklocka eller surfplatta.

Via GSMArena

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.