Lähtikö arkaluontoinen viestisi vahingossa väärälle käyttäjälle? Facebook sallii nyt viestien peruuttamisen

Facebook lanseerasi tänään kauan odotetun uutuusominaisuuden, joka mahdollistaa lähetettyjen viestien perumisen.

Käyttäjät voivat tästä päivästä lähtien perua viestinsä 10 minuutin sisällä lähettämisestä. Ominaisuus toimii niin iOS- ja Android-sovellukissa kuin selainversiossakin.

Pääset toimintoon käsiksi mobiililaitteilla näpäyttämällä haluamaasi viestiä ja valitsemalla avautuvasta valikosta "poista". Saat sen jälkeen kaksi vaihtoehtoa: "poista kaikilta" ja "poista sinulta". Ensimmäinen vaihtoehdoista poistaa viestin sinulta ja vastaanottajalta, toinen pelkästään sinulta. 

Selainversiossa poistaminen tapahtuu viemällä kursori viestin päälle, klikkaamalla sen vasemmalla puolella olevaa kolmea pistettä ja valitsemalla "poista".

Messenger Unsend

Kuvan lähde: Facebook (Image credit: Facebook)

On kuitenkin hyvä tietää, että kaikki keskustelun jäsenet näkevät viestin tilalla tekstin "[henkilön nimi] poisti viestin". Saat siis varautua selittämään, mitä oikein poistit.

Vaikka 10 minuutin pelivara saattaa kuulostaa melko pitkältä ajalta, se on selvästi vähemmän kuin vaikkapa WhatsAppissa, jossa viestin voi poistaa vielä tunnin sisällä lähettämisestä. Virhe onkin syytä huomata nopeasti, jos sen mielii poistaa riittävän ajoissa.

Viestien perumistoiminnosta on tullut suosittu ominaisuus lähes kaikissa viestintäpalveluissa, ja jopa Gmailissa on nykyään mahdollista perua sähköpostin lähettäminen. Facebook ilmoitti ominaisuuden julkaisusta huhtikuussa 2018, kun yhtiön toimitusjohtaja Mark Zuckerberg jäi kiinni omien viestiensä poistamisesta.

Toiminto ei ole toistaiseksi käytössä Messenger Litessa, mutta ominaisuus saapuu todennäköisesti myös Messengerin kevyempään versioon lähiaikoina.

Harry Domanski
Harry is an Australian Journalist for TechRadar with an ear to the ground for future tech, and the other in front of a vintage amplifier. He likes stories told in charming ways, and content consumed through massive screens. He also likes to get his hands dirty with the ethics of the tech.