Red Dead Redemption 2 kräver en installation på över absurda 100 GB

Red Dead Redemption 2.

Red Dead Redemption 2 kommer att vara ett av de största spelen 2018, inte bara när det kommer till dess inverkan på spelcommunityn och dess popularitet, men även i installationsstorlek.

Ett nyligen upptäckt foto av Red Dead Redemption 2 PS4 Pro-paketet avslöjade den slutgiltiga installationsstorleken av spelets filer, som enligt en liten text på baksidan av förpackningen kräver 105 GB ledigt diskutrymme för att kunna installeras.

Enligt en lista över de 15 största PS4-spelen som GamesRadar gjort, gör det Red Dead Redemption 2 till det största spelets någonsin som släppts till konsolen.

Även om 100 GB känns som mycket, speciellt för alla som har en lite sämre internetuppkoppling, är det inte allt för överraskande med tanke på hur detaljerad spelvärlden är.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Red Dead Redemption 2

Spelets kampanjmaterial avslöjar dess installationsstorlek.

En stor värld

Exakt varför kommer Red Dead Redemption 2 att kräva så mycket diskutrymme? Det beror på detaljerna.

I vår första titt på Red Dead Redemption 2 fick vi se den enorma spelvärlden och förundrades över Rockstars öga för små detaljer, som till exempel ansiktshår som växer med tiden och hur hästarnas beteende förändras beroende på vädret.

Även om detaljer som dessa utan tvekan kommer att uppskattas av fans, känns ändå kravet på diskutrymme ganska tungt, speciellt för dem som har långsammare uppkopplingar och begränsat diskutrymme.

  • Vill du ha ett nytt spel på en gång? Kolla in vår guide över de bästa PS4 Pro-spelen
Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.