Det är officiellt: Huawei Mate 30-mobilerna lanseras den 19 september

Huawei Mate 30-lanseringen.
(Crédito de imagen: Huawei)

Vi har redan fått höra massor av rykten och spekulationer kring Huawei Mate 30-serien, men nu har vi äntligen fått höra något officiellt: Nämligen ett lansering torsdagen den 19 september, med en presentation som kommer att äga rum på ett evenemang i München.

Detta är enligt det officiella Huawei Mobile-kontot på Twitter, så det är dags att skriva ned en påminnelse i kalendern, ta ledigt från jobbet - eller vad du nu behöver göra för att förbereda dig inför lanseringen.

Företagets slogan inför lanseringen verkar vara "rethink possibilities" - något som är öppet för egen tolkning. De använder dessutom grafik som påminner om en kameralins, något som tyder på att Mate 30-mobilerna kommer att bjuda på rejäl prestanda när det kommer till fotografering.

Vi kommer såklart att hålla dig uppdaterad om alla nyheter som dyker upp under lanseringsevenemanget för Mate 30 och vi kommer garanterat få höra fler rykten innan dess.

See more

Det finns dock en risk att nyheten om att Mate 30-modellerna inte kommer att kunna använda Googles appar och tjänster, kommer att ligga som en skugga över evenemanget.

Det är möjligt att Google väljer att göra ett undantag för Huawei Mate 30-mobilerna, men om inte, kommer Huawei att bli tvungna att använda sig av sitt eget HarmonyOS. Vi vet inte exakt vad som kommer att ske förrän vi fått se mobilerna själva.

Vi förväntar oss åtminstone att se en Mate 30 och en Mate 30 Pro. Tidigare läckta bilder tyder på en cirkulär kamerauppsättning för de bakre kamerorna, som kan bestå av upp till fyra individuella linser.

Andra eventuella förbättringar det gått snack om är snabbare trådlös laddning, men större delen av uppmärksamheten kommer förmodligen handla om vilken programvara och vilka appar Huawei Mate 30-mobilerna kommer att ha.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.