Anmeldelse: HTC U12 Plus

En kraftfuld telefon med en kraftfuld fejl

Varför du kan lita på TechRadar Våra expertgranskare spenderar timmar på att testa och jämföra produkter och tjänster så att du kan välja det bästa för dig. Läs mer om hur vi testar.

  • Igen er batteriet gennemsnitligt 
  • Det er smart at have en power-bank ved hånden
  • Ingen trådløs opladning

Åh, HTC. Hvorfor har du en så tvivlsom fortid, når det handler om batterilevetid, og hvorfor er det ikke blevet ordnet med U12 Plus?

Det føles som om, vi skriver det samme om dette mærke igen og igen. Og igen. Som med iPhones er batterilevetiden på denne telefon lige en smule for dårlig til at stole på hver dag.

Lad os begynde med, hvad vi tror, du vil opleve, når du tager den ud af æsken. Efter et par dages brug, vil du opleve, at batterilevetiden glider lidt. Der ryger lidt for meget strøm i standby-tilstand, selvom batteriet er forholdsvis stort med 3.500 mAh.

Nogle apps bærer mere af skylden end andre, såsom WhatsApp eksempelvis, men generelt sluger telefonen for meget strøm.

HTC U12 Plus

Boost+ gør en reel forskel for batterilevetiden

Telefonen bliver varm lidt for ofte, og hvis du multitasker meget med den, vil du opleve, at den sjældent vil klare en hel dag, inden batteriet må overgive sig, og ofte vil du have brug for en opladning ved 18-tiden.

Selv i flytilstand, med Bluetooth musikstreaming via Spotify, får du kun omkring 23 timers brug – hvilket er vildt, når man tænker på, at hverken WiFi eller mobildata er i brug.

En ting, som vi godt kan lide, er batteri-skærmen. Information om, hvor meget Bluetooth og WiFi suger af strøm, hvilket forhåbentlig vil gøre de folk tavse, der slukker funktionerne for at spare strøm.

Vi kørte vores normale batteri-test, hvor vi afspillede en Full HD-video ved fuld lysstyrke uafbrudt i 90 minutter, og HTC U12 Plus mistede 23% batteri, og havde 77% tilbage (naturligvis). Det er ikke en fremragende præstation, og mange andre flagskibs-telefoner på markedet ender med et sted i slutningen af 80'erne, og det viser, hvor skidt batteriet er.

HTC U12 Plus

Det føles ikke som om telefonen er synderligt tynd - kunne trådløs opladning presses ind her?

Uden trådløs opladning, på trods af glasbagsiden, er det sværere hurtigt at fylde strøm på telefonen. Bevares, vi er ikke gennemsnitlige brugere, da vi har trådløse opladningsplader hjemme og på arbejdet (da vi tester mange flagskibs-telefoner med funktionen), men det er blevet en rigtig brugbar funktion.

Sæt telefonen i holderen, når du kommer på arbejde, og du har et fuldt batteri, når du skal hjem. Ind i stuen eller soveværelset og placer telefonen på pladen, og den lader op hele natten. Ja, du kan sætte en ledning til, men letheden ved trådløs opladning er attraktivt.

Du kan bruge Quick Charge-funktionen til at gøre opladningen hurtigere – vi testede det, og oplevede, at vi gik fra næsten død til 40% strøm på en halv time, og efter en time havde vi 68%, hvilket er ret godt. Hvis du sætter U12 Plus i opladeren i et kvarter, vil du have omkring 20%, hvilket bør kunne få dig hjem, inden telefonen dør.

Det, der giver os håb i forhold til, at batteriet ikke vil fortsætte med at være dårligt, er den fremragende strømstyrings-app Boost+ fra HTC. Programmet overvåger konstant telefonen for apps, der bruger mere strøm end planlagt, unødvendige handlinger, der skal afsluttes, og programmet finder ud af, hvilke apps der skal have fuld power, og hvilke der ikke skal.

Efter en uge eller to vil U12 Plus intelligent foreslå apps, der ikke behøver at køre i baggrunden, eller ikke har brug for lys i samtlige pixels for at give samme oplevelse.

Når disse forslag kommer, vil app'en vise dig, hvor meget batteri, du kan spare – og hvis du accepterer disse, vil den hver dag fortælle dig, hvor meget batteri, der er sparet. Vi får en times batterilevetid tilbage hver dag, og det er kæmpestort, når vi taler om marginaler.

Vi er ikke sikre på, at programmet kommer til at gøre endnu mere end det, men det at holde telefonen ren og godt kørende i baggrunden er ikke kun brugbart, det skulle også bevare batteriets ydeevne over tid.

Gareth Beavis
Formerly Global Editor in Chief

Gareth has been part of the consumer technology world in a career spanning three decades. He started life as a staff writer on the fledgling TechRadar, and has grown with the site (primarily as phones, tablets and wearables editor) until becoming Global Editor in Chief in 2018. Gareth has written over 4,000 articles for TechRadar, has contributed expert insight to a number of other publications, chaired panels on zeitgeist technologies, presented at the Gadget Show Live as well as representing the brand on TV and radio for multiple channels including Sky, BBC, ITV and Al-Jazeera. Passionate about fitness, he can bore anyone rigid about stress management, sleep tracking, heart rate variance as well as bemoaning something about the latest iPhone, Galaxy or OLED TV.