Microsoft Office sai tummennetun tilan iPhonelle ja iPadille

Microsoft Office -applikaatiot
(Foto: Shutterstock)

Microsoft Word, PowerPoint, Excel, Outlook ja OneNote ovat saaneet tummennetun dark mode -tilan iOS 13- ja iPadOS-järjestelmille. Visuaalisesti synkemmän ulkoasun tarkoitus on tehdä sovelluksista silmäystävällisempiä erityisesti hämärissä tiloissa.

Uudistus ei tule suurena yllätyksenä, sillä se saapui vain hetki OneNotelle saapuneen päivityksen jälkeen.

Microsoft kuvaili OneNote-päivityksen yhteydessä ominaisuuden helpottavan silmien rasitusta erityisesti hämärissä tiloissa.

"Vaihda tummennettuun tilaan heikosti valaistuissa tiloissa sekä halutessasi parantaa OneNoten käytettävyyttä ja luettavuutta."

Ominaisuus ei ole kuitenkaan saanut kaikkia hyppimään riemusta. Siinä missä valikot ja painikkeet ovat tummentuneet, esimerkiksi Excelin solut sekä Wordin sivut ovat yhä valkoisia. Kontrasti saakin ruudun kirkkaat kohdat näyttämään entistä valkeammilta.

Kokeilijat ovat myös havainneet lievää epäjohdonmukaisuutta värien käytössä sovellusten välillä, joten Microsoftin odotetaan tuovan vielä hiovia päivityksiä myöhempänä ajankohtana.

Ota tummennettu tila käyttöön

Dark Mode -tila noudattaa laitteen asetuksia, joten käyttöönotto on helppoa. Mikäli kytket esimerkiksi iPadisi tummennettuun tilaan, vaihtuu päivityksen asentuneet Office-tiedostot niin ikään yöllisempään värimaailmaan.

Ainakaan toistaiseksi tummennettua tilaa ei voi asettaa manuaalisesti, vaan uudistus on sidottu laitteen tilaan. Saadaanko tähän muutos tulevaisuudessa, se on tällä erää vielä epävarmaa.

Asiasta uutisoi Wccftech

Markus Mesiä

Markus Mesiä on teknologia- ja pelitoimittaja, joka on viimeisen vuosikymmenen aikana kirjoittanut useisiin kotimaisiin medioihin. Sydämen asioita ovat pelien lisäksi ennen kaikkea musiikki ja urheilu. Viimeksi mainittu tosin lähinnä kotisohvalta katsottuna ja analysoituna.