Anmeldelse: Samsung Galaxy S7 Edge

Den bedste smartphone fra 2016 er stadig et godt køb

Samsung Galaxy S7 Edge review
Best in Class

Hvorfor du kan stole på TechRadar Våre ekspertvurderinger bruker timer på å teste og sammenligne produkter og tjenester, slik at du kan velge det beste for deg. Finn ut mer om hvordan vi tester.

Vi har vores tvivl om Game Launcher på Samsung Galaxy S7 Edge, så lad os forklare, hvad det drejer sig om først, og senere kan vi så understrege vores reservationer.

Game Launcher er simpelthen en mappe, hvor du kan tilføje spil, og når det er gjort, får du et lille ikon i hjørnet, når du spiller.

Trykker du på ikonet, kan du deaktivere alarmer, låse back- og home-knapperne, tage et screenshot eller en video af dit spil, minimere spillet, så du hurtigt kan tjekke noget andet, mens det er på pause.

Det er alt sammen fint nok, og når du du tilføjer muligheden for at sænke billedfrekvensen og dermed presset på telefonens GPU i spil der er mindre grafisk krævende, er det et glimrende værktøj at have – Candy Crush har eksempelvis stor gavn af dette.

Samsung Galaxy S7 edge-anmeldelse

Men vores største problem med Game Launcher er, at det vil scanne din telefon, når du tænder for det, og putte alle spil ind i mappe – inklusiv ting som Fantasy Football, som jo ikke er rigtige spil.

Fint nok – ingen problemer, vi trykker bare på ”rediger”-ikoner og flytter dem. Færdig.

Men vent. Det lille Game Launcher-ikon er der stadig, når vi åbner app'en, og vi bliver ved med at ramme det, når vi prøver at bruge app'en. Vi kan ikke slukke det. Hvad foregår der, Samsung?

Og mens det er dejligt at kunne låse knapperne, så vi ikke lukker et spil ved en fejl, bliver vi VED med at ramme det ikon, når vi spiller eksempelvis Real Racing 3 eller Piano Tiles, selvom vi tror, at vi har flyttet det af vejen.

Vi håber, at problemer som dette kan adresseres fra Samsung med en firmware-opdatering, da det nu er for irriterende til at vi gider at bruge Game Launcher.

Optagefunktionen er god, og vil være brugbar for folk, der skal lave en guide om et emne. Det kunne dog have været godt med en livestreaming-funktion, så man kunne hjælpe S7-brugere med at få en fordel i den voksende verden af mobil eSport – når man tænker på, at muligheden er til stede i kameraet, ville det være rart også at have her.

Du kan indstille videokvaliteten, og vi vil anbefale at sætte billedfrekvensen og opløsningen op, da de forprogrammerede indstillingerne er lidt hakkende.

Fingeraftryksscanner

Samsungs fingeraftryksscanner fra sidste år var et massivt skridt frem i forhold til den utroligt dårlige swipe-metode, man skulle bruge på Galaxy S5  – og det virker til, at ikke meget er ændret denne gang.

Det er mærkeligt, at scanneren ofte ikke fanger scanningen første gang, men den er tæt på ufejlbarlig anden gang. Det er aldrig irriterende, men der var tidspunkter, iPhone 6S eller Huawei Mate 8 var ustoppelige, ligegyldigt hvor tæt på vores finger var.

Samsung Galaxy S7 edge-anmeldelse

Du kan låse flere elementer på telefonen med scanneren – man kan eksempelvis logge ind på ting online, men irriterende nok er der meget få apps, der kan sikre sig selv med et fingeraftryk.

Det virker som en stor sejr, at man kan bruge sit fingeraftryk til at betale for ting med eksempelvis PayPal på internettet. Funktionen skulle have været her med Galaxy S5, så vi er irriterede over, at den ikke er klar til S7

MicroSD slot

Vi forstår, at mange savnede denne funktion, og det er godt, at den er tilbage – tag ikke fejl af det. Samsung var galt på den, da de fjerede indgangen sidste år, men det var ikke forkert at stoppe med at bruge den udbyggelige lagringsplads på den måde de gjorde.

Fakta er at telefonens præstation lider, når man indsætter et microSD-kort, og Samsung anerkendte, at deres telefoner var blandt de mest ramte af dette.

Så derfor droppede de det element og valgte i stedet større kapacitet på den hurtigere interne UFS 2.0-struktur, hvilket er en smart måde at sige ”hurtigere intern lagringsplads”.

Samsung Galaxy S7 edge-anmeldelse

Gevinsten? Du kan tage billeder hurtigere, bladre hurtigere gennem gallerier og installere apps hurtigere.

Intern lagringsplads er altid at foretrække frem for microSD-kort – men at have mere plads til billeder og video hjælper til at spare på de 32GB plads, man har (og du har kun en smule over 24GB brugbar hukommelsesplads at lege med på Galaxy S7 Edge).

Vi lagde mærke til, at telefonens præstation lider, med mindre man indsætter et bedre kort, og hvis du allerede har fyldt et kort med indhold, så held og lykke med at trække de billeder hurtigt op – de er allerede massive, og det tager en evighed at kopiere over.

Så selvom vi mener, det er et godt træk for Samsung at tilføje et hukommelseskort – det er i hvert fald populært – vil vi anvise alle, der vil udvide lagringspladsen, til at overveje at investere lidt ekstra i et hurtigere microSD-kort for at undgå problemer senere.

Det er et træk, som Apple stadig nægter at tage, og iPhone 7 Plus har ingen mulighed for udvidelse af lagringspladsen, men har dog mulighed for 256GB intern kapacitet (dog til en højere pris).

Gareth Beavis
Formerly Global Editor in Chief

Gareth has been part of the consumer technology world in a career spanning three decades. He started life as a staff writer on the fledgling TechRadar, and has grown with the site (primarily as phones, tablets and wearables editor) until becoming Global Editor in Chief in 2018. Gareth has written over 4,000 articles for TechRadar, has contributed expert insight to a number of other publications, chaired panels on zeitgeist technologies, presented at the Gadget Show Live as well as representing the brand on TV and radio for multiple channels including Sky, BBC, ITV and Al-Jazeera. Passionate about fitness, he can bore anyone rigid about stress management, sleep tracking, heart rate variance as well as bemoaning something about the latest iPhone, Galaxy or OLED TV.