Vi testkör Anker 622 Magnetic Battery

Vi testkör Anker 622 Magnetic Battery på telefon
Anker 622 Magnetic Battery (MagGo) (Foto: Daniel Hessel)

En powerbank är en powerbank, eller hur? Oftast handlar det mest om storleken. Både den fysiska storleken för att den ska vara lätt att ta med och storleken sett till hur många milliampere batteriet har. I fallet med Anker 622 Magnetic Battery har tillverkaren däremot verkat vilja slänga in så mycket det bara går.

Många funktioner

För- & nackdelar

+
Smidig lösning
Ladda trådlöst eller med sladd
-
Lite långsam uppladdning av batteriet
Två modeller med samma namn

Själva batteriet i sig ligger på 5 000 milliampere. Sett till storleken på powerbanken är det inte superimponerande. Men sedan får du lägga till att den kortleksstora klossen innehåller en trådlös laddare på 7,5 watt, ett utfällbart ställ och magneter för att funka med Apples Magsafe till Iphone 12/13/14.

Däremot är det inte Magsafe, utan MagGo som Anker kallar det. Principen är densamma, men de slipper betala licensavgifter till Apple och laddningen sker lite långsammare (Magsafe toppar ut på 15 watt).

En hel del funktioner för att vara en Powerbank helt enkelt.

Funkar inte med Iphone Mini

Specifikationer

Kapacitet: 5 000 Mah
Trådlös laddning: 7,5W Qi
Anslutning: USB-C

Äger du en Iphone 12 eller 13 Mini är magnetdelen däremot inte kompatibel eftersom de telefonerna är för små. 

Du kan fortfarande ladda trådlöst, men den fäster inte som den ska på baksidan av telefonen. Även andra telefoner kan laddas trådlöst om det behövs, men för att de ska fastna behöver du köpa egna magnetringar för dem.

Att ladda telefonen med sladd funkar såklart det också, om du skulle ha en annan telefon eller ett par hörlurar som behöver återupplivas också.

Sitter fast utan sladd

Fördelen med Magsafe… förlåt, MagGo är att batteripacket sitter fast på baksidan av telefonen. Då slipper du komma ihåg laddsladd eller krångla med sådana och riskera både trassel och att de slits ut fort.

Nackdelen är såklart att effektiviteten blir lidande. Trådlös laddning är ärligt talat rätt dåligt jämfört med sladd i det avseendet. Under vår testperiod räckte däremot den trådlösa laddningen för att toppa upp en Iphone 13 Pro från tio procent till fullt innan batteriet blev tomt. Det gör att den funkar bra för att ladda upp en gång under en dag på stan, men inget du tar med på en campinghelg direkt (för det ändamålet har Anker betydligt större pjäser).

Två modeller med samma namn

Ett annat bekymmer är att det finns två varianter av Anker 622 Magnetic Battery. En med laddporten på kortsidan och en med porten på långsidan.

Vårt exemplar hade porten på kortsidan, vilket ställer till det om du vill använda det inbyggda stället och ladda telefon plus powerbank samtidigt (för det går såklart). 

Stället i fråga är en plastflärp som löper över nästan hela bredden av batteriet. Vik upp den och du kan hela tiden se skärmen medan du gör annat. Enkelt, stadigt och smart.

Anker 622 magnetic battery MagGo magsafe qi wireless charging

Ett smidigt alternativ för dig som vill slippa nödladda med sladd. (Image credit: Daniel Hessel)

Är Anker 622 Magnetic Battery bra?

Att slippa sladden när du laddar ute på språng är närmast ovärderligt om du väl testat det skulle vi säga. Så där ger Anker 622 Magnetic Battery precis allt den lovar. Det utfällbara stället är trevligt, även om vi kanske inte använder det speciellt ofta. Kapaciteten räcker gott för att toppa upp under dagen utan att för den sakens skull ta upp för mycket plats.

På det stora hela skulle vi säga att Anker 622 Magnetic Battery är ett riktigt trevligt alternativ för dig som inte vill betala det dubbla för Apples egen motsvarighet.

Läs även: Bästa powerbanken

Läs även: Bästa Magsafe-tillbehören

Daniel Hessel
Editor in Chief Techradar Pro Norden & Techradar Sverige

Daniel Hessel 


Daniel Hessel är chefredaktör för nordiska TechRadar, vilket inkluderar sidorna i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Han har arbetat som teknikskribent i (snudd på) två årtionden för några av Sveriges största publikationer. Det finns knappt en pryl han inte testat eller skrivit om, oavsett det är hörlurar, mobiler, TV-apparater eller robotdinosaurier.