Sony släpper de äkta trådlösa brucreducerande hörlurarna WF-1000XM3

Sony WF-1000XM3
Bild: Sony (Foto: Sony)

Efter framgångarna med Sonys brucreducerande flakkskeppslurar - WH-1000XM3 - hälsar den japanska teknikjätten en annan medlem i familjen välkommen i form av ett par äkta trådlösa hörlurar.

De så kallade Sony WF-1000XM3 behåller mycket av sin storebrors funktioner i en mer tilltalande och praktisk formfaktor.

En av de mer imponerande aspekterna av WH-1000XM3, och en av de största orsakerna till att det är en av de bästa trådlösa hörlurarna som finns tillgängliga idag, är deras brusreducerande kapacitet, och med dessa nya äkta trådlösa hörlurar lovar Sony samma kvalitet.

Ett par externa mikrofoner på varje öronpropp matar externt ljud till det dedikerade QN1 brusavstämningschipet (en förbättring av WH-1000XM3:s QN1-chip), där det intelligent blockerar bakgrundsbrus och omgivande ljud.

Samma avancerade chip är ansvarigt för 24-bitars digital-till-ljud konvertering, precis som hos WH-1000XM3. Kombinera detta med Sonys Digital Sound Enhancement Engine HX - en funktion som skalar upp ljud i komprimerat format för att återfå förlorade frekvenser - och dessa in-ear-lurar är inställda på att låta lika bra som over-ear-modellen.

Sony WF-1000XM3

Bild: Sony (Image credit: Sony)

Ett vanligt problem med äkta trådlösa öronproppar är deras förkärlek för anslutningsproblem, som ofta orsakas av att den ena proppen behöver para sig med den andra via Bluetooth. Apples AirPods lyckas undvika detta genom att använda ett dedikerat chip för att ansluta direkt till enheten och Sony använder en liknande strategi med WF-1000XM3, vilket lovar ökad stabilitet.

WF-1000XM3 har enligt uppgift en batteritid på 6 timmar och, precis som hos de flesta äkta trådlösa öronproppar, levereras dessa med ett laddningsetui, som kan ladda upp lurarna ytterligare tre gånger för totalt 24 timmars lyssningstid. En snabbladdarfunktion bör ge dig 90 minuters spelande ur en snabb 10 minuters laddning också.

Sony WF-1000XM3

Bild: Sony (Image credit: Sony)

En annan vinnande funktion som lånas från flaggskeppets over-ear-modell är Sonys Quick Attention mode, vilket gör att du kan placera ett finger över vänster öronpropp för att tillfälligt sänka volymen på ditt ljud för att kunna höra omgivande ljud.

Sony WF-1000XM3 kommer i svart och platinumsilver, dyker upp i juli och kommer att kosta 2 600 kr.

Harry Domanski
Harry is an Australian Journalist for TechRadar with an ear to the ground for future tech, and the other in front of a vintage amplifier. He likes stories told in charming ways, and content consumed through massive screens. He also likes to get his hands dirty with the ethics of the tech.