Samsung Galaxy Note 10 kommer inte att få det nya Snapdragon 855 Plus med fokus på gaming

Bild: TechRadar (Foto: Future)

Efter att Qualcomm presenterade sitt nya Snapdragon 855 Plus-chipset med fokus på gaming (som är planerat att göra officiell debut vid lanseringen av Asus ROG Phone 2 nästa vecka), kan Samsung-fans ha hoppats på att den uppdaterade processorn även skulle användas på de kommande Galaxy Note 10 och Note 10 Plus.

Enligt 9to5Google verkar detta dock inte vara fallet, åtminstone inte för konsumenter i USA där Samsungs kommande flaggskepp enligt rapporter kommer att hålla sig till det vanliga Snapdragon 855 - som är samma system-on-a-chip (SoC) som användes i företagets senaste Galaxy S10-serie.

Även om detta kan vara något av en besvikelse för alla nordamerikanska fans, kommer den internationella versionen av Note 10 enligt rapporter att använda Samsungs egna Exynos-chipset - specifikt en sprillans ny Exynos 9825-modell.

Detta ännu ej tillkännagivna Exynos-chipset förväntas bli en uppgradering från det 8 nanometersbaserade Exynos 9820-chipsetet som används i Galaxy S10. Detta hade gjort Exynos 9825 mer energieffektivt och gjort att det koreanska företagets chipset kan hålla jämna steg med USA-modellernas Snapdragon 855 när det kommer till kraft.

Vi kommer såklart inte att veta något med säkerhet förrän Samsung officiellt lanserar sin efterlängtade Note 10-serie, som enligt planeringen kommer att ske i New York den 7 augusti.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.