Läcka av Samsung Galaxy Tab S9 Plus visar upp bilder och eventuella specifikationer

En Samsung Galaxy Tab S8 står i ett ställ på ett svart bord.
En omfattande Samsung Galaxy Tab S9 Plus-läcka tyder på att denna efterlängtade surfplatta inte kommer att bli någon stor uppgradering. (Foto: Future / Lance Ulanoff)

Det har gått över ett år sedan Samsung Galaxy Tab S8-serien lanserades, så det är på tiden att nya modeller dyker upp, och nu har vi precis fått det tydligaste tecknet hittills på att Samsung Galaxy Tab S9-serien kommer att dyka upp snart.

Den välkända läckan @OnLeaks har delat detaljer om Samsung Galaxy Tab S9 Plus med WolfofTablet och denna läcka inkluderar inte bara specifikationer, utan också högkvalitativa renderingar av surfplattan.

Från dessa renderingar (av vilka några du kan se nedan), verkar det som att Samsung Galaxy Tab S9 Plus kommer att likna Galaxy Tab S8 Plus, där den största skillnaden ser ut att bli en lite annorlunda kameradesign, som är mer i linje med Samsung Galaxy S23-serien.

Utöver det ser den nya surfplattan ut att vara samma form som Tab S8 Plus och har uppenbarligen nästan identiska dimensioner på 285,4 x 185,4 x 5,64 mm. Den ska också ha en dedikerad plats för S Pen-stylusen på baksidan, precis som sin föregångare, och samma USB-C-port och fyra högtalare.

När det gäller specifikationer inkluderar dessa tydligen en 12,4-tums skärm, med en upplösning på 1752x2800, vilket ger den cirka 266 ppi (pixlar per tum). Det är återigen samma som Galaxy Tab S8 Plus.

De andra angivna specifikationerna är också desamma, inklusive 45W laddning, en fingeravtrycksläsare under skärmen, stöd för Samsung DeX (så att du trådlöst kan ansluta din surfplatta till en större skärm), dubbla kameror på baksidan och en ensam kamera på framsidan.

Specifikationerna för dessa kameror är ännu inte kända, men som referens har Samsung Galaxy Tab S8 Plus en vidvinkelskamera på 13 MP, en ultravidvinkelskamera på 6 MP och en selfiekamera på 12 MP. Det är möjligt att vi får se likadana kameror på Galaxy Tab S9 Plus.

Selfiekameran sitter på en av surfplattans långsidor, vilket gör den idealisk för användning i landskapsläge, men rapporten nämner också en okänd sensor på överkanten. Men @OnLeaks twittrade senare att detta också finns på Galaxy Tab S8-serien, så det är faktiskt inget nytt, och den hanterar förmodligen bara adaptiv ljusstyrka. Det är också värt att notera att även om inga antennlinjer visas i dessa bilder, kan de finnas på den färdiga surfplattan.

Vad är nytt och när släpps den?

Förutom en liten justering av designen på de bakre kamerorna, tyder denna läcka på att Samsung Galaxy Tab S9 Plus kan vara nästan identisk med Galaxy Tab S8 Plus. Men det finns massor av detaljer som vi ännu inte känner till och om inte annat kommer denna nya surfplatta säkerligen att få en kraftökning.

Galaxy Tab S8 Plus har ett Snapdragon 8 Gen 1-chipset, så för Samsung Galaxy Tab S9 Plus förväntar vi oss att få se ett Snapdragon 8 Gen 2, precis som Galaxy S23-serien har. Förhoppningsvis kommer det att finnas andra uppgraderingar också, men vi kommer bli tvungna att vänta tills surfplattan tillkännages officiellt för att veta säkert.

Så när kommer den att tillkännages? Tja, en tidigare läcka antydde att Samsung skjutit fram lanseringen, men eftersom det redan har gått över ett år sedan lanseringen av Tab S8-serien, säger det oss inte mycket som redan är uppenbart.

Det faktum att den här surfplattan har dykt upp i så många läckor under den senaste tiden är dock ett tecken på att vi kan få se den väldigt snart. När den väl dyker upp kan den mycket väl bjuda på lite välbehövlig konkurrens till några av de bästa iPad-modellerna.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.

Bidrag från