Apple Watch 7 kan få större skärmar för att få plats med fler komplikationswidgets

Apple Watch 6 runt en användares handled.
Den nya Apple Watch 7 kan få en större skärm än så här. (Foto: TechRadar)

Apple kan enligt ett nytt rykte komma att höja storlekarna på skärmarna på sina kommande Apple Watch 7-modeller, där den större versionen kommer att ha en nästan 2 tum stor skärm.

Det är enligt Bloomberg som Apple Watch 7 kommer att släppas i större storlekar - i storlekar på 41 mm och 45 mm för att vara mer exakt, varav den sistnämnda alltså kommer att ha en 1,9-tumsskärm med en upplösning på 484 x 396 pixlar. Det är jämfört med storlekarna på 40 mm och 44 mm i Apple Watch 6, varav den sistnämnda hade en 1,78-tumsskärm och en upplösning på 448 x 368 pixlar.

Det kanske inte låter som någon jättestor ökning i storlek, men 16% fler pixlar betyder mer skärmutrymme för att få plats med widget-liknande klock-komplikationer och andra element. Apple har enligt uppgift förberett nya urtavlor och förbättrade versioner av äldre, inklusive en med det interna namnet Atlas eller World Timer som visar alla 24 globala tidszoner samtidigt.

Detta är andra gången storlekarna på Apple Watch har ökat sedan produkten introducerades - den senaste gången var Apple Watch 4 från 2017, som utvidgades till de nuvarande storlekarna på 40 mm och 44 mm från 38 mm och 42 mm-versioner av Apple Watch 3.

När kommer Apple Watch 7?

En stor mängd Apple Watch 7-rykten har cirkulerat runt i och med att det förväntade lanseringsdatumet i mitten av september närmar sig, vilket vi förväntar kommer att sammanfalla med det ryktade lanseringsdatumet för iPhone 13 den 14 september. Men ett nytt rykte tyder nu på att lanseringen av smartklockan kommer att försenas efter att Apple stött på problem med att producera den nya smartklockan, på grund av skillnader i design och interna komponenter jämfört med sin föregångare.

Apple har två val här: skjuta upp lanseringen eller släppa de nya enheterna och försöka uthärda det låga utbudet (om det verkligen finns enheter som produceras). Som vi diskuterat tidigare, känns det förstnämnda mer troligt, speciellt med tanke på hur Apple öppet sköt fram lanseringen av två av de fyra iPhone 12-modellerna förra året på grund av produktionsproblem.

Dessa var iPhone 12 Pro Max och iPhone 12 mini, som båda har olika skärmstorlekar (6,7 tum och 5,4 tum) jämfört med 6,1-tums iPhone 12 och iPhone 12 Pro. Alternativa storlekar ledde till en fördröjning för lansering och utgivningsdatum, och det är den nya designen (och nu nya storlekarna) på klockorna som angetts som anledningen till varför deras lansering kan komma att bli försenad.

Via PhoneArena

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.