Honor 10 - recension

Mobilen med flärp har många positiva sidor, men hamnar ändå i mellanklassen.

Waarom u TechRadar kunt vertrouwen Onze deskundige reviewers besteden uren aan het testen en vergelijken van producten en diensten, zodat u de beste voor u kunt kiezen. Meer informatie over hoe we testen.

Batterilivslängd

  • Genomsnittlig batterlivslängd som varar i ungefär en dag
  • Snabbladdning är möjlig, men inte trådlös laddning

Honor har ökat batteristorleken på Honor 10 jämfört med Honor 9, som går från ett batteri med 3 200 mAh till ett med 3 400 mAh. Även om det kan se ut som en förbättring, betyder det ingenting eftersom skärmen är större och det finns mer pixlar att ge ström till.

Mobilens batteri håller i ungefär en dag precis som på Honor 9. Vi använde enheten i två veckor och under den tiden var det bara enstaka tillfällen när batteriet inte räckte hela dagen.

Detta skedde dock bara vid omfattande användning av mobilen. I sådana situationer har vi föredragit ett batteri som höll lite längre. Vi önskar att vi hade kunnat säga att vi inte var med om situationer där mobilen dog med cirka 10 procent batteri kvar, men det hände en eller två gånger.

Vi körde vårt vanliga batteritest på Honor 10, där vi spelar en video i Full HD och på full ljusstyrka under 90 minuter och efter den tiden hade mobilen kvar 84 procent batteri. Det är ett helt okej resultat, men inte fantastiskt.

Det är en liten förbättring jämfört med Honor 9, som bara hade 83 procent batteri kvar efter testet. Det beror troligen på förbättringar i optimeringen i det nya chipsetet.

Honor 10 erbjuder möjlighet till snabbladdning, som ger mobilen en full laddning på strax under två timmar i våra tester.

Det finns tyvärr inte trådlös laddning på Honor 10, men det är en extrafunktion vi inte alltid förväntar oss att se på lite billigare mobiler som denna. Huawei P20 har inte ens trådlös laddning, men det är något som finns med på iPhone 8 och iPhone X.

Kamera

  • Dubbelkamera på baksidan med 24 megapixel och 16 megapixel
  • Erbjuder 22 automatiska kameralägen för olika scenarier

Precis som på tidigare Huawei- och Honor-mobiler, har Honor 10 en dubbelkamera på baksidan. En är en monokrom sensor med 24 megapixel, medan den andra är en  färgsensor med 16 megapixel.

När du tar en bild med baksidans kamera i automatiskt läge, tar kameran samma bild med båda sensorer. Dessa bilder kombineras sedan för ett resultat med mer detaljer än vad du hade fått från en ensam lins.

Kvaliteten är bra och även om kameran på Honor 10 inte har lika många funktioner som kameran på Huawei P20, gör den fortfarande ett utmärkt jobb i det automatiska läget. Honors bearbetningsteknologi använder AI för att automatiskt förbättra bilderna du tar. Det betyder att kamerans mjukvara använder algoritmer för att ljusa upp olika områden i en bild eller för att ändra fokus, för att skapa vad den tror är det bästa resultatet.

Honor påstår att mobilen kan identifiera 22 olika scenarier, bland annat grönska eller husdjur. Mobilen kan alltså känna av vad du tar bilder av och bestämma hur bilderna ska förbättras. Du kan se exempel på en bild med mycket grönska där AI är aktiverad och inaktiverad nedan. 

Den här funktionen fungerade bra under våra tester och en fördel är att du enkelt kan trycka på en knapp för att se hur bilder ser ut utan AI-förbättringarna. Om du inte tycker om justeringarna mobilen gjort, kan du återgå till originalet.

Nedan kan du se exempel på en bild med AI aktiverad i hundläget och en med AI inaktiverad.

Det finns dessutom massor av funktioner i Pro-läget. Du kan fördjupa dig och experimentera med dessa, om du vill ha mer kontroll över inställningarna för bästa resultat.

Vår erfarenhet av att spela in videor på Honor 10 är än så länge begränsad, men videorna vi spelat in ser bra ut. Det går smidigt och både bild och ljud håller bra kvalitet.

På mobilens framsida finns det en kraftfull selfie-kamera med 24 megapixel som kan ta högkvalitativa bilder, som duger gott och väl för delning på sociala medier.

En ny funktion i porträtt-läget är att du kan ställa in ljuseffekten på dina selfies. Denna funktion är även möjlig på baksidans kamera, men är särskilt användbart för selfies. Det finns fem olika alternativ: Soft, Butterfly, Split, Stage och Classic.

De två sista lägena fokuserar bara på ditt ansikte. Classic ger dig ett svartvitt filter, medan Stage ger en dramatisk och ljusare effekt, som gör bakgrunden svart för att fokusera på ditt ansikte.

Det fungerar på ett liknande sätt som Stage Light och Stage Light Mono på iPhone X. Selfies blir bra även utan dessa effekter, men om du tar bilder i svagt ljus kommer de två första lägena att hjälpa till oerhört mycket för att ge bilderna bättre kvalitet. De sista två effekterna verkar vara ganska unika för Honor 10.

En annan användbar funktion är att du kan justera belysningen efter att du tagit bilden.

Det gör du genom porträttläget i kamerans applikation, som också erbjuder en bokeh-effekt, som tillåter dig att sudda ut bakgrunden på det du tar en bild av. Du kan göra samma sak med kameran på baksidan.

Kamerans applikation erbjuder även ett Beauty-läge med tio olika nivåer, så du kan sudda ut ojämnheter i din hy.

Fotoexempel

James Peckham

James is the Editor-in-Chief at Android Police. Previously, he was Senior Phones Editor for TechRadar, and he has covered smartphones and the mobile space for the best part of a decade bringing you news on all the big announcements from top manufacturers making mobile phones and other portable gadgets. James is often testing out and reviewing the latest and greatest mobile phones, smartwatches, tablets, virtual reality headsets, fitness trackers and more. He once fell over.