Nokia julkaisi uuden 7.1:n – Kaunis HDR-valmis näyttö ja tasokas kaksoiskamera ZEISS-optiikalla

Nokia 7.1 julkaistiin eilen illalla Lontoossa. HMD kertoi tilaisuudessa puhelimen saavan muun muassa parannellun ZEISS-optiikan, tasokkaan näytön ja uuden sukupolven muotoilun.

Valmistajalla on ollut tapana keskittyä puhelintensa kameroihin, eikä 7.1 tee poikkeusta asiaan. Laitteen takapuolelta löytyy kaksi ZEISS:in virittämää takakameraa: 12 megapikselin pääkamera ja 5 megapikselin kakkoskamera. HMD itse mainostaa, että kameralla saa otettua "ammattilaatuisia valokuvia".

Laitteessa on 5,8-tuumainen Full HD+ -näyttö, joka hyödyntää HMD:n uutta PureDisplay-näyttötekniikkaa. Pixelworksin kanssa kehitetyn teknologian on tarkoitus parantaa käyttäjän katselukokemusta.

Puhelin tukee myös HDR-tekniikkaa, joten videot ovat sulavia ja väritarkkoja. Näyttö osaa myös säätää kontrastin ja kirkkauden automaattisesti ympäristösi mukaan. Nokia 7.1 osaa skaalata SDR-sisällön HDR-sisällöksi reaaliajassa, joten saat enemmän irti myös tavallisista sisällöistä. Käytännössä HDR-muunnos tekee kuvasta kirkkaamman ja värikkäämmän.

Android Pie saapuu pian

Nokia 7.1:een on asennettu valmiiksi Android 8.1 Oreo, mutta Android 9 Pie -päivitys on tulossa vielä tämän kuukauden aikana. Päivityksen myötä puhelin pääsee ottamaan kaiken irti keinoälyominaisuuksistaan.

Laite on myös mukana Googlen Android One -ohjelmassa, joten Nokia 7.1:lle on on taattu kaikki tärkeimmät Android-päivitykset vähintään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi, turvallisuuspäivitykset puolestaan kolmeksi vuodeksi. Puhelimen omistajia ei siis unohdeta välittömästi seuraavan julkaisun jälkeen.

Komponenttien puolesta nokialaisessa on Snapdragon 636 -suoritin, joka parantaa HMD:n mukaan puhelimen suorituskykyä ja laskee sen energiankulutusta.

Puhelin tukee USB-C-pikalatausta, joten akku pitäisi saada ladattua tyhjästä 50 prosenttiin jo 30 minuutissa.

Hinta ja saatavuus

Nokia 7.1 on saatavilla kiiltävän sinisenä sekä kiiltävän hopeisena. Saimme HDM:ltä vahvistuksen, että Suomessa on myynnissä vain puhelimen paras versio, jossa on 4 Gt:a RAM-muistia ja 64 Gt:a tallennustilaa. HMD Global kertoo ilmoittavansa suositellun myyntihinnan lähempänä puhelimen myyntipäivää. Maailmanlaajuiseksi yleishinnaksi kerrottiin kuitenkin 349 euroa.

Puhelimen myynti Suomessa alkaa 5. marraskuuta 2018. Laite on todennäköisesti saatavilla lähes kaikilta suomalaisilta jälleenmyyjiltä.

Stephen Lambrechts
Senior Journalist, Phones and Entertainment

Stephen primarily covers phones and entertainment for TechRadar's Australian team, and has written professionally across the categories of tech, film, television and gaming in both print and online for over a decade. He's obsessed with smartphones, televisions, consoles and gaming PCs, and has a deep-seated desire to consume all forms of media at the highest quality possible. 

He's also likely to talk a person’s ear off at the mere mention of Android, cats, retro sneaker releases, travelling and physical media, such as vinyl and boutique Blu-ray releases. Right now, he's most excited about QD-OLED technology, The Batman and Hellblade 2: Senua's Saga.