5 saker från lanseringsevenemanget för Google Pixel 3 som kommer överraska dig - eller inte

Google förbereder sig för några riktigt stora avslöjanden idag, som alla hade överraskat dig - om de inte hade läckt veckor och till och med månader i förväg.

Enligt läckorna kommer lanseringsevenemanget för Google Pixel 3 inte bara att visa upp nya mobiler, utan även en ny laptop, surfplatta, smart högtalare och till och med en ny Chromecast. Det är i princip allt, förutom den försenade Google Pixel Watch.

Det är goda nyheter för alla som bestämt sig för att avvakta med att köpa Google Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixelbook, Google Home eller den nuvarande Chromecast under de senaste månaderna.

Om du missat alla eller några av läckorna kring lanseringsevenemanget av Google Pixel 3, kan du läsa igenom den här sammanfattningen av allt vi förväntar oss att få se presenteras om några timmar.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Google Pixel 3 och Pixel 3 XL

Google Pixel 3 och Google Pixel 3 XL har visats upp på bilder, packats upp i videor, lämnats kvar i en taxi och till och med sålts under de senaste veckorna, så det finns ingen tvekan om att vi kommer att få se nya mobiler presenteras och som visar upp Android 9.0 Pie med stil.

Läcka av Google Pixel 3 XL (Källa: Arthus Luchkin/Mobiltelefon)

Läcka av Google Pixel 3 XL (Källa: Arthus Luchkin/Mobiltelefon)

Pixel 3 med en skärm på 5,5 tum och Pixel 3 XL med en skärm på 6,3 tum (som båda är OLED) kommer att vara dina perfekta Android-alternativ för 2018. Den större mobilen kommer att ha en djup flärp vid översidan av skärmen. Designen har lett till många diskussioner och splittrade åsikter, men det kan vara värt att offra en nästan heltäckande skärm för en potentiellt kraftfull dubbelkamera på framsidan. Kameran på baksidan med 12,2 megapixel kommer dock att vara vårt främsta fokus, när vi får tag på mobilerna till våra recensioner.

Båda versioner av de nya Pixel-mobilerna förväntas använda Qualcomm Snapdragon 845-chipsetet, 4 GB RAM och släppas i de två olika konfigurationerna 64 eller 128 GB internminne. Förvänta dig dock inget hörlursuttag eller någon ingång för mikroSD.

Google Pixel Slate

Google Pixel Slate är Googles svar på iPad Pro och Microsoft Surface Pro, som enligt ett flertal rapporter och läckta renderingar verkar vara en sprillans ny 2-i-1-surfplatta.

Pixel Slate leak

(Källa: MySmartPrice)

Den här surfplattan kommer att använda Googles operativsystem Chrome OS, så den kommer att skilja sig från tidigare enheter som Google Pixel C och Nexus 9. Den kommer att använda olika chip från Intel, beroende på din processorkonfiguration: Celeron, Core m3, Core i5 eller Core i7. Den kommer till och med ha ett skrivbordsläge, som liknar det vi såg på Samsung Galaxy Tab S4.

Bland tillbehören finns ett avtagbart tangentbord och en Pixelbook Pen. Det var ett tag sedan vi fick se Google erbjuda hårdvara (eller till och med mjukvara) inom surfplattekategorin, så det kommer att bli intressant att få se vad de har att bjuda på.

Google Smart Home Hub

Google Home Hub kommer att bli som en Google Home smarthögtalare fast med ett ansikte, alltså i form av en skärm på 7 tum. Enligt läckor kommer den här enheten kunna ge information om vädret, kartor och erbjuda andra hjälpsamma Assistant-funktioner.

(Källa: MySmartPrice)

(Källa: MySmartPrice)

Detta är utvecklingen av Googles smarta högtalare som använde AI. Företaget började med att introducera sin Lenovo Smart Speaker, men Google Home Hub kommer att vara billigare och fixa några av problemen den ursprungliga mjukvaran hade.

Google Pixelbook 2

Pixelbook är fortfarande en av marknadens bästa laptops, men det har gått ett år sedan vi fick se den senaste toppmodellen av Chromebook lanseras av Google och sedan dess har vi har fått se ett flertal andra anmärkningsvärda lanseringar av nya bärbara datorer. Just nu är Huawei MateBook X Pro enheten att överträffa för Google.

Det hade inte förvånat oss om Google bestämt sig för att utnyttja lanseringsevenemanget av de nya Pixel-mobilerna för att lansera en ny bärbar dator samtidigt, även om det bara är i form av en mindre uppgradering av specifikationerna, speciellt då evenemanget äger rum precis innan Black Friday.

Chromecast och Pixel-tillbehör

Vi är ganska säkra på att en ny Chromecast för 2018 kommer att presenteras. Detta kommer eventuellt att vara en som är mer tillförlitlig när du är ansluten till din mobil för att streama Netflix (eller vilken videoapplikation du nu väljer att använda). Vi förväntar oss dock inga banbrytande nya funktioner och den överlägsna Chromecast Ultra kommer förmodligen att behålla sin första plats.

Google Pixel Stand (Källa: 9to5Google)

Google Pixel Stand (Källa: 9to5Google)

En läcka av Google Pixel Stand tyder på ett trådlöst laddningsstativ för Pixel 3 och Pixel 3 XL. Det var ett tag sedan det var möjligt att ladda en mobil från Google trådlöst, så detta är något som absolut är på tiden.

Det finns dessutom en liten chans att vi kommer att få se en uppföljare av Google Pixel Buds, som eventuellt kommer att kunna få en plats på vår lista över bästa trådlösa hörsnäckor. Vi har dock också fått höra att Google planerar att skicka med vanliga USB-C Pixel Buds med de nya Pixel-mobilerna, så det kan hända att vi kommer att få nöja oss med det.

Matt Swider