iPhone 11 näyttäisi saavan tuen Apple Pencilille

(Beeld: Future)

Useimmat uuden iPhonen ympärillä pyörineistä huhuista viittaisivat kyseessä olevan vain maltillisella kamera- ja suorituskykypäivityksellä varustettu iPhone XS, mutta uuden raportin mukaan siinä saattaa olla myös yksi valtava lisäominaisuus: tuki Apple Pencilille.

Business Insider on julkaissut sivuillaan Citi Researchin analyytikon raportin, jonka mukaan vuoden 2019 iPhonejen iso uusi ominaisuus olisi tuki Apple Pencil -kynille. Monet muut Citin väittämistä ennusteista on linjassa aiemmin kuulemiemme kanssa, mutta tämä olisi kokonaan uusi tapaus.

Uudella huhulla tarkoitamme sitä, ettemme ole kuulleet sitä iPhone 11:n yhteydessä. Aiheesta nimittäin huhuiltiin jo iPhone XS:n yhteydessä vuonna 2018, sillä vuonna 2017 kuulimme, että vuoden 2019 iPhonessa saattaisi olla tuki stylus-kynille.

Apple Pencil julkaistiin vuonna 2015 erilliseksi lisävarusteeksi iPadeille, ja niiden avulla pystyi piirtämään, kirjoittamaan ja selaamaan tablettia vaivattomasti.

Alkuperäisen julkaisun jälkeen Apple Pencil on saanut toisen mallin, joka latautuu langattomasti ollessaan kiinni iPadissa. Kynä on käytännöllinen mutta hintava, sillä se kustantaa 99 euroa.

Stylus-tuki ei ole myöskään uusi ominaisuus älypuhelinten saralla. Samsung Galaxy Note on aina saanut rinnalleen S Penin, jota voi hyödyntää muutamin eri tavoin. Odotamme Samsung Galaxy Note 10:n julkaistavan noin kuukautta ennen iPhone 11:tä, joten markkinat voivat olla kypsät stylus-puhelinten kilpailulle.

Raportti kannattaa tosin pitää toistaiseksi vielä huhuna, sillä Apple Pencilissä on yksi iPhone 11 -tukea haittaava ominaisuus: se on suurempi kuin odotettavissa oleva iPhone 11.

Toisen sukupolven Apple Pencil on 166 mm pitkä, mutta yhtiön kookkain puhelinmalli iPhone XS Max on vain 157,5 mm. Emmekä usko uuden iPhonen olevan tätä korkeampi.

Siten voi olla mahdollista, että Apple on aikeissa julkaista uuden pienemmän version Apple Pencilistä hieman samaan tapaan kuin Samsungilla on suurempi S Pen Tab S -sarjan tableteille ja pienempi Galaxy Note -puhelimille.

Saamme tietää asian varmuudella syyskuun alussa, jolloin oletamme uusien iPhone-mallien julkaistavan.

Joonas Pikkarainen

Joonas Pikkarainen on teknologia- ja pelitoimittaja, jolla on erityisen vahvat juuret juuri pelialan raportoinnista useissa eri kotimaisissa medioissa. Muihin kiinnostuksiin lukeutuvat valokuvaus, videotuotanto ja elokuvat, sekä oikeastaan kaikki muu siltä väliltä ja näiden lisäksi.