Grand Theft Auto: San Andreas är gratis för alla som laddar ned Rockstar Games launcher

(Beeld: Rockstar)

Rockstar Games har presenterat Rockstar Games Launcher, ett program som samlar alla av GTA-utvecklarens PC-utgivningar på ett och samma ställe.

Programmet är ganska minimalistiskt och det är först och främst menat som ett ställe där du kan hitta ett stort urval av Rockstar Games spel och starta dem. Om du använt Blizzards Battle.net för att starta World of Warcraft Classic, Starcraft eller Diablo, så vet du ungefär vad du har att vänta dig.

Förutom att låta dig köpa spel, söker programmet även igenom din PC efter spel från Rockstar Games du redan har installerat. Därmed får du möjlighet att starta även dessa från samma ställe. I praktiken betyder det att du får en "Play on Steam"-knapp, som tar dig till spel där du kan spela spelet. Programmet erbjuder även molnlagring av sparfiler och automatiska uppdateringar.

Ett gratis spel

Programmet är för närvarande begränsat till nya utgivningar och återutgivningar, något som innebär att titlar som Manhunt och äldre GTA-spel inte finns tillgängliga.

Rockstar Games erbjuder dock en belöning för att ladda ned programmet - du får nämligen Grand Theft Auto: San Andreas helt gratis.

Vissa kanske känner att de inte behöver ett sådant program när de redan har Steam, EA Origin, Ubisofts Uplay, Epic Games Store och flera andra, men det finns även en glimt av hopp i horisonten. Det finns ju en möjlighet att Rockstar Games Launcher kan ses som en hint om att Red Dead Redemption 2 till PC äntligen närmar sig - vi kan ju åtminstone hoppas.

  • GTA 6: Alla de senaste nyheterna och ryktena kring GTA 6
Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.