Arvostelussa Sony Xperia XZ2 Compact

Pieni ja tehokas, mutta ei kovin tyylikäs

Waarom u TechRadar kunt vertrouwen Onze deskundige reviewers besteden uren aan het testen en vergelijken van producten en diensten, zodat u de beste voor u kunt kiezen. Meer informatie over hoe we testen.

Yhteenveto

Sony Xperia XZ2 Compact on monessa suhteessa mainio edistysaskel verrattuna XZ1 Compactiin. Siinä on enemmän tallennustilaa, korkeampi resoluutio ja joitakin parannuksia kamerassa.

Se on kaikin puolin klassinen Compact-linjan puhelin, päivitettynä vuoteen 2018.

XZ2 Compact on kuitenkin kaukana täydellisestä. Siinä on hieman halpa fiilis, pettymyksen tuottava etukamera ja siitä puuttuu kuulokeliitäntä.

Kenelle tämä sopii?

Sony Xperia XZ2 Compact on ihmisille, jotka haluavat pienen ja tehokkaan puhelimen. Se on juuri sellainen, vaikka sinun pitää olla valmis hyväksymään laitteen hieman paksu rakenne.

Pitäisikö se ostaa?

Kuinka tärkeää sinulle on, että puhelin on pieni? Jos se on prioriteettisi, on Sony Xperia XZ2 Compactissa enemmän teknisiä ominaisuuksia kuin missään muussa vaihtoehdossa. Puhelimen rakenne ei kuitenkaan vakuuta samalla tavalla.

Sony Xperia XZ2 Compactia ei voi suositella kaikille. Kovat speksit ja pieni näyttö on hieman erikoinen yhdistelmä, eikä se näytä tai tunnu niin kalliilta kuin se on. 

Muiden Compact-puhelimien tavoin se on kuitenkin virkistävä laite, joka tarjoaa jotain uutta ja paljon tehoja taskuun.

Sonyn uusin Compact ei täysin vakuuta? Katso nämä vaihtoehdot.

iPhone 8

Applen puhelimet ovat omalla planeetallaan, mutta iPhone 8 on aidosti "pieni" puhelin, sillä siinä on 4,7 tuuman näyttö. Sony on silti pari millimetriä kapeampi, koska tuumista huolimatta siinä on leveämpi ja pidempi näyttö. 

iPhone on paljon ohuempi ja tuntuu kalliimmalta kädessä. Se on Suomessa edelleen lähes 200 euroa XZ2 Compactia kalliimpi (kesäkuu 2018).

Google Pixel 2

Pixel 2 kuulostaa paperilla samanlaiselta kuin Xperia XZ2 Compact. Viiden tuuman näyttö ja kovat tekniset ominaisuudet? Kyllä.

Googlen puhelimen näyttö on kuitenkin 16:9-kuvasuhteessa ja silti hieman leveämpi, joskaan ei läheskään yhtä paksu. Pixel 2 voittaa kameran joustavuudessa ja kuvien laadussa. Se on myös kevyempi ja kalliimmalta tuntuva käsissä. Jos pienempi leveys on ratkaiseva tekijä, vie Sony voiton. Google Pixel 2 on Suomessa selvästi XZ2 Compactia kalliimpi.

Sony Xperia XZ1 Compact

Minkälainen oli tämän linjan aiempi puhelin? Xperia XZ1 Compactissa ei ole kuvasuhteen 18:9 näyttöä, joten siinä on enemmän tilaa näytön ala- ja ylälaidassa. Näytön kattama alue on myös pienempi, lävistäjältään 4,6 tuumaa. Resoluutio (720p) on myös paljon pienempi.

Vanhempi puhelin on ohuempi, mutta sen tiiliskivimäinen muoto ei tuo suurta etua verrattuna uudempaan malliin. Näyttö syö kuitenkin vähemmän virtaa.

Arvosteltu ensimmäisen kerran maaliskuussa 2018

Andrew Williams

Andrew is a freelance journalist and has been writing and editing for some of the UK's top tech and lifestyle publications including TrustedReviews, Stuff, T3, TechRadar, Lifehacker and others.