LG V60 ThinQ kan dyka upp i september med två skärmar och ett skärmhål

(Beeld: TechRadar)

Trots att den tillkännagavs redan i februari, släpptes inte LG V50 ThinQ i butiker förrän i maj och nu verkar det redan som LG gått vidare då de hintar om ett tillkännagivande av V60 ThinQ i september.

I en kort video som du kan se nedan, hintar företaget om en ny enhet som kommer att presenteras under IFA 2019 den 6 september. Även om enhet inte nämns vid namn, får vi se en mobilliknande skärm som går att öppnas för att få fram en andra skärm.

Detta tyder starkt på att mobilen kommer att vara en efterföljare till LG V50 ThinQ. Den nuvarande modellen har nämligen bara en skärm, men har även stöd för ett skärmtillbehör som heter LG DualScreen. Namnet V60 är också bara en gissning, men LG har tidigare varumärkesskyddat namnet (tillsammans med V70, V80 och V90).

Vad kan vi förvänta oss från mobilen då, förutom en andra skärm? Tja, videon visar upp hur en spelkaraktär plockar upp en kamera och en gamepad, något som tyder på att mobilen kan lägga fokus på fotografering och spel.

Utöver det har LetsGoDigital upptäckt ett patent för en LG-mobil med en heltäckande skärm och en skärmhålskamera. Detta hade varit första gången för LG och i patentet verkar det som att kameran består av två sensorer tillsammans med en lins.

(Image credit: LG / LetsGoDigital)

Specifikationerna är fortfarande oklara, men de extra sensorerna kan mycket väl möjliggöra någon form av avancerad ansiktsigenkänning i stil med Face ID som används på iPhone XS.

Detta är såklart bara spekulationer för tillfället och till och med närvaron av ett skärmhål är långt ifrån garanterat - patent blir inte alltid produkter och även om LG troligen kommer att gå över till skärmhål så småningom, finns det ingen tydlig indikation på att de kommer att göra den övergången på V60 ThinQ, så räkna inte med det.

Med tanke på att mobilen är planerad att presenteras så pass snart, förväntar vi dock att få höra mer om den under de kommande veckorna, så håll utkik här på TechRadar för mer information.

Via AndroidAuthority

James Rogerson

James is a freelance phones, tablets and wearables writer and sub-editor at TechRadar. He has a love for everything ‘smart’, from watches to lights, and can often be found arguing with AI assistants or drowning in the latest apps. James also contributes to 3G.co.uk, 4G.co.uk and 5G.co.uk and has written for T3, Digital Camera World, Clarity Media and others, with work on the web, in print and on TV.