Supermarkedsgigant dropper onlinesatsning

Lille indkøbsvogn på tastatur
(Foto: Financial Express)

Cornakrisen har givet flere danskere mod på at klare dagligvareindkøbene online, og det får konsekvenser hos Salling Group. Ved årsskiftet lukkes abonnementstjenesten Fillop og erstattes af muligheden for hjemmelevering af dagligvarer købt på føtex.dk - i første omgang i Storkøbenhavn. 

Tanken ved Fillop var, at man oprettede et abonnement på ikke fordærvelige varer, der så blev leveret med PostNord i et fast interval. Tjenesten når at leve i omkring et år, og ifølge chefen i Salling Group har man fået en masse erfaringer, der kan bruges i andre onlineprojekter. 

“Hos Fillop har vi nok fokus på varegrupper, som er sværere for kunder at planlægge forbrug og dermed indkøb af. Måltidskasser er meget lettere, da det er konkrete måltider. Så vi interesserer os bestemt fortsat for abonnement, hvis det giver mening. Vi har det seneste år fået rigtig god viden samt læring fra Fillop, som vi tager med i vores online-planer,” siger Thor Skov Jørgensen, chef for digital & e-commerce i Salling Group, til Finans 

Det er ikke første gang Salling Group laver om i sin onlinestrategi. Tidligere ejede man webshoppen Wupti.com og regnede med, at den skulle være i frontlinjen i kampen mod enorme Amazon, der stadig gør spæde tilløb til at indtage Danmark. 

Landets største onlinesupermarked, Nemlig.com forventer at runde 1.000 nye medarbejdere i 2020. 

Jeg synes elektronik og teknologi er fascinerende fordi det er under konstant udvikling og altid bliver bedre.  I min fritid driver jeg en lille  webshop og så har jeg skrevet e-bogen bliv journalist