Samsung Galaxy Tab S8: volledige lineup gelekt op Amazon

Tab S7
De Samsung Galaxy Tab S7 (Beeld: Srivatsa Ramesh)

Met nu al een hele reeks leaks rond de Samsung Galaxy Tab S8-modellen achter de kiezen lijkt het einde nog niet in zicht. De Android-tablets zijn net op de website van Amazon verschenen.

Enkele dagen geleden dook het ontwerp van de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra reeds op de eigen website van Samsung op, maar dit nieuwe leak toont ons veel meer details, en dat over de volledige reeks.

De meeste van deze details waren reeds bekend uit andere leaks, maar omdat deze op Amazon Italië verschenen, lijken ze ons wel accuraat. Het leak werd eerst door PocketNow opgemerkt, en de vermelding op Amazon Italië werd inmiddels offline gehaald. Dat doet ons vermoeden dat de informatie wel correct is.

Samsung bevestigde onlangs dat het ergens in februari 2022 een Samsung Unpacked-event organiseert. Volgens geruchten zou dat op 8 februari plaatsvinden. We vermoeden ook daar meer informatie te vernemen over de Samsung Galaxy S22

Welke specs mogen we verwachten?

Volgens de vermelding op Amazon zijn er drie modellen: de Samsung Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8 Plus en Galaxy Tab S8 Ultra. Deze komen allemaal met Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1-chipsets, Android 12, een 13MP camera en S Pen-stylus.

Op gebied van scherm zijn er enkele verschillen. De Tab S8 komt met een 11 inch 2.560 x 1.600 pixel scherm en de Tab S8 Plus met een 12,4 inch 2.800 x 1.752 display. De Tab S8 Ultra trekt dit op naar een 14,6 inch 2.960 x 1.848 display. 

We krijgen naar verluidt voor de Galaxy Tab S8 en Tab S8 Plus de keuze uit een grijze, zilveren of rosé gouden tint. De Tab S8 Ultra komt enkel in een grijze kleur, zonder iets van andere opties.

Er zijn zowel Wi-Fi of 5G-modellen van de tablets beschikbaar. De opslag-opties starten bij 128GB en gaan naar 512GB voor de Galaxy Tab S8 Ultra. Voorlopig is het nog niet duidelijk of de tablets met microSD-kaartsleuven komen.

We vernemen dankzij de vermelding ook informatie over de batterijcapaciteit. Deze bedraagt 8.000mAh voor de Tab S8, 10.090mAh voor de Tab S8 Plus en 11.200mAh voor de Tab S8 Ultra.

Het leak gaf verder wel geen informatie over de prijs. Eerder vingen we van andere bronnen al mogelijke prijskaartjes op. Volgens het grootste leak hierover begint het standaardmodel bij 700 euro, en het Plus-model bij 900 euro. De Ultra zal een basisprijskaartje van 1.050 euro krijgen.


Analyse: meer informatie dan bij de S22-leaks

Dit is een groot leak voor Samsung, en ongetwijfeld eentje dat op het hoofdkwartier alarmbellen zal laten afgaan.

Na dit leak is er vrij weinig dat we nog van de Samsung Galaxy Tab S8-reeks kunnen vernemen, op de correcte prijzen na.

Op dit punt lijkt het ons ook zeer onwaarschijnlijk dat het om andere tablets dan de S8-reeks zou gaan. Dat zorgt er natuurlijk wel voor de dat het komende Samsung Unpacked-evenement wat minder interessant is, omdat er minder te onthullen valt. We hebben nu al meer vernomen over de tablets dan de Samsung Galaxy S22-reeks, dus dat is nog iets om naar uit te kijken.

Via GSMArena

James Peckham

James is Managing Editor for Android Police. Previously, he was Senior Phones Editor for TechRadar, and he has covered smartphones and the mobile space for the best part of a decade bringing you news on all the big announcements from top manufacturers making mobile phones and other portable gadgets. James is often testing out and reviewing the latest and greatest mobile phones, smartwatches, tablets, virtual reality headsets, fitness trackers and more. He once fell over.