iPad 2022 krijgt naar verluidt 5G-ondersteuning en verbeterde chipset

De Apple iPad 10.2 (2021) met de Apple Pencil
Een iPad 10.2 (2021) (Beeld: TechRadar)

We hebben nog weinig informatie over de iPad 2022 gehoord, maar daar komt nu verandering in. Een aantal specs van de nieuwe tablet zijn uitgelekt. Het hoogtepunt is 5G-ondersteuning, iets wat zijn voorganger, de iPad 10.2 (2021), niet heeft.

De informatie komt van tipgever @dylandkt op Twitter. Het lijkt erop dat de 5G-ondersteuning de enige interessante upgrade is van de vernieuwde iPad. De rest van de specs zijn vergelijkbaar met zijn voorganger, zoals het 10,2 inch scherm, het ontwerp en de Lightning-aansluiting.

Echter zijn er wel wat upgrades te vinden onder de motorkap, zoals Bluetooth 5.0, Wi-Fi 6 en een nieuwe A14 Bionic-chipset, die ook wordt gebruikt door de iPhone 12-reeks.

See more

Mogelijk komt de iPad 2022 uit in het najaar, aangezien de iPad 10.2 (2021) in september verscheen. Wie er hoopt op nieuwe randen en een andere lay-out, moet wachten tot 2023, aldus @dylandkt. Hij claimt dat de iPad-reeks dan een vernieuwd ontwerp krijgt.

Daarnaast is er nog een iPad-nieuwtje. Volgens ETNews gaat LG Display zijn OLED-productie uitbreiden om tablet- en smartphone-schermen te maken voor Apple vanaf 2024.

De iPhone-reeks van Apple maakt al gebruik van OLED-technologie, maar de iPads nog niet. Mogelijk zijn er ook vernieuwde displays onderweg voor de tablets.

Dit is niet de eerste keer dat we horen over OLED-iPads. Het zou ons niet verbazen als ze voor 2024 al verschijnen, maar dan zonder schermen van LG Display.

Dat gezegd hebbende, zijn er ook geruchten die wijzen op een release van OLED-iPads in 2024. Mogelijk moeten we het nog even doen met LCD en Mini-LED.


Apple iPad Pro 11 (2021)

De iPad Pro 11 (2021) heeft al een uitstekend scherm (Image credit: Future)

Analyse: Apple heeft geen haast met OLED

2024 lijkt ver weg, maar Apple heeft geen reden om te haasten met de overstap naar OLED-displays.

De huidige tabletschermen (met name de Mini-LED-displays van de iPad Pro 2021-reeks) zijn al heel indrukwekkend. De overstap naar OLED is daarom niet noodzakelijk.

Op dit moment domineert Apple de tabletmarkt al, ondanks dat de Samsung Galaxy Tab S7-serie gebruik maakt van OLED-displays. Dus het is niet gek dat Apple zijn tijd neemt.

Via PhoneArena and MacRumors

James Rogerson

James is a freelance phones, tablets and wearables writer and sub-editor at TechRadar. He has a love for everything ‘smart’, from watches to lights, and can often be found arguing with AI assistants or drowning in the latest apps. James also contributes to 3G.co.uk, 4G.co.uk and 5G.co.uk and has written for T3, Digital Camera World, Clarity Media and others, with work on the web, in print and on TV.