Exakt lanseringsdatum för Samsung Galaxy S22 och Galaxy Tab S8 har läckt ut

Samsung Galaxy S21 Ultra
Exakt lanseringsdatum för Samsung Galaxy S22 och Galaxy Tab S8 har läckt ut (Foto: Aakash Jhaveri)

Det verkar som att både Samsung Galaxy S22-serien och Samsung Galaxy Tab S8-serien kan tillkännages samma dag och den dagen närmar sig med stormsteg, eftersom det enligt uppgift är den 9 februari.

Detta är enligt Ice Universe (en läcka med en solid meritlista) som publicerade detta påstående på Weibo (ett kinesiskt socialt nätverk). Han hävdar sig vara 100% säker på detta och tillägger att lanseringen kommer att dra igång klockan 23:00 i Peking, vilket är klockan 16:00 svensk tid.

Även om vi alltid rekommenderar att ta läckor med en nypa salt, är detta en vanligtvis trovärdig källa som låter väldigt säker på sin sak, så det finns en god chans att detta stämmer. Vi har också hört rykten om en lansering den 9 februari för Samsung Galaxy S22-serien på annat håll, med flera källor som tidigare har sagt att Samsung Galaxy Tab S8 kommer att presenteras tillsammans med den.

Detta verkar alltså troligt, men det enda som gör oss mindre säkra är att åtminstone en källa istället har pekat på ett tillkännagivande den 8 februari. Det är bara en dag skillnad, men det är fortfarande en annan dag. Det här är troligen inte heller en förvirring på grund av tidszoner, eftersom Sydkorea (Samsungs hemland) och Kina (där Ice Universe kommer ifrån) bara har en timmes mellanrum.

Av de två alternativen skulle vi dock säga att den 9 februari känns mer troligt vid denna tidpunkt, eftersom det finns fler bevis som pekar i den riktningen.


OnePlus 10 Pro i en svart och en grön färg

OnePlus 10 Pro och många fler mobiler förväntas dyka upp snart.  (Image credit: OnePlus)

Analys: en hektisk tid för mobiler

Efter en lugn period mot slutet av 2021 är mobilsäsongen nu i full gång, eftersom OnePlus 10 Pro och Xiaomi 12-serien sannolikt också kommer att få globala lanseringar snart (har redan presenterats för Kina).

Vi förväntar oss även att få se grundmodellen OnePlus 10 inom kort, medan MWC 2022 (årets största mobilmässa) drar igång i slutet av februari, där vi förväntar oss att få se ett gäng mobiler och surfplattor presenteras.

Till och med Apple kan ha något nytt på gång. Deras iPhone 14-serie kommer troligtvis inte att dyka upp förrän i september, men det kan hända att vi får se iPhone SE 3 redan i mars, så det kommer snart att finnas många spännande nya mobiler att välja mellan.

Via Phone Arena

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.