Dying Light 2 får gratis cross-gen-uppgraderingar för PS5 och Xbox Series X

Dying Light 2
Gratis cross-gen-uppdateringar blir tillgängliga vid lansering, men inte crossplay. (Foto: Techland)

Dying Light 2-utvecklaren, Techland, har bekräftat att alla som köper tidigare generationens version av spelet kommer att få gratis uppgraderingar till versionen för den nya konsolgenerationen.

Det betyder att PlayStation-spelare som köper spelet på PS4 kommer att kunna uppgradera till PS5-versionen utan extra kostnad. När det gäller Xbox stöder Dying Light 2 systemets Smart Delivery-funktion, så Xbox One-spelare kommer också att kunna få tillgång till det på Xbox Series X/S utan att behöva betala något mer.

När det gäller spelets co-op, har Techland bekräftat att spelare (med undantag för prologen) kommer att kunna spela spelet från början till slut, inklusive epilogen, i co-op-läge.

Co-op mellan generationer och plattformar kommer däremot inte att vara tillgängligt på konsoler vid lanseringen. Cross-play kommer åtminstone att vara tillgängligt på PC mellan Steam och Epic Games Store.

Formuleringen "vid lanseringen" verkar tyda på att cross-play kan bli tillgängligt längre fram. Techland har sagt att de kommer att erbjuda minst 5 års support efter lanseringen så det verkar inte omöjligt, även om de inte har nämt något specifikt kring detta ännu.

See more

Nu är släppdatumet för Dying Light 2 nära. Efter en något hackig utveckling och ett par förseningar är spelet äntligen redo att släppas den 4 februari för den tidigare och senaste generationens konsoler samt PC, med en molnversion för Switch som förväntas inom sex månader efter lanseringen.


Analys: Vad har uppgraderingen att erbjuda?

Med tanke på att det fortfarande är svårt att få tag på PS5- och Xbox Series X-konsoler, är det goda nyheter för alla Dying Light 2-fans att köp av spelet på den tidigare konsolgenerationen inte kommer att resultera i fler kostnader längre fram, om de bestämmer sig för att ta steget till nästa generation inom samma konsolfamilj.

När det gäller vad spelare kan förvänta sig av PS5 och Xbox Series X-versionen av spelet har Techland släppt ett par trailers för varje plattform som beskriver tre olika lägen som det kommer att vara möjligt att välja mellan.

Båda plattformar kommer att ha Resolution-, Performance- and Quality-lägen. Resolution-läget kommer att prioritera 4K, Performance-läget kommer att komma upp i 60 bilder per sekund och Quality-läget är vad du ska välja om du vill se strålspårning i aktion.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.