Dark Souls 3-bug geeft hackers toegang tot jouw pc

dark souls 3
(Beeld: From Software)

Dark Souls 3 is al moeilijk genoeg, en nu lijkt het er ook op dat wanneer je de game online speelt hackers toegang kunnen krijgen tot jouw pc. Dit maakt jouw data kwetsbaar voor kwaadwillenden.

Dit bericht komt van gaming-nieuwssite Dexerto. Volgens het artikel is de game vatbaar voor Remote Code Execution (RCE). Het gebruiken van deze code is een populaire methode onder hackers om toegang te krijgen tot systemen en ransomware te installeren of informatie te stelen.

Deze vatbaarheid is tentoongesteld door streamer The__Grim__Sleeper op Twitch. Hij toonde verschillende manieren om de game te misbruiken aan meer dan 70.000 kijkers.

Aandacht trekken voor het probleem

De livestream had vooral een komische insteek. Zo maakte de streamer gebruik van RCE om zijn eigen vaardigheden belachelijk te maken via Windows’ tekst-naar-spraak-uitvoer. Echter maakte hij ook duidelijk dat het een functie is waar hackers misbruik van kunnen maken, aangezien Dark Souls-maker FromSoftware op de hoogte was van het probleem, maar nog geen actie had ondernomen.

Pas nadat de kwetsbaarheid van de game werd tentoongesteld voor een groot publiek, werd er ingegrepen door het bedrijf.

Op dit moment zijn de online servers van Dark Souls, Dark Souls 2 en Dark Souls 3 niet beschikbaar terwijl FromSoftware werkt aan een oplossing.

Hopelijk kampt Elden Ring, de aankomende game van de ontwikkelaar, niet met hetzelfde probleem.

We verwachten dat de servers van de games weer online komen zodra het probleem permanent is verholpen.

Via: The Verge

Sead is a seasoned freelance journalist based in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina. He writes about IT (cloud, IoT, 5G, VPN) and cybersecurity (ransomware, data breaches, laws and regulations). In his career, spanning more than a decade, he’s written for numerous media outlets, including Al Jazeera Balkans. He’s also held several modules on content writing for Represent Communications.