Allt för hemmakontoret

Hemmakontor Sverige 2021
(Foto: Orage)

Nu för tiden jobbar en stor del av oss hemifrån. För många är det rena drömmen att arbeta hemifrån och det finns några uppenbara fördelar med det. Det innebär bland annat att du slipper pendla, att du kan jobba direkt från din bekväma datorstol och får större flexibilitet kring när och hur du arbetar. Men du kommer snabbt att märka att det tar ett tag att bli van att arbeta hemifrån och en av de svåraste sakerna är att utveckla självdisciplinen som krävs, både för dig själv och för andra, så de inte stör dig. 

Utöver det är det viktigt att se till att du har allt hemma som du behöver. Listan på kontorsmaterial kan göras lång och det kan kosta dig både tid och pengar att sätta ihop ett komplett hemmakontor - allt från skärmar och datormöss till skrivare och programvara behöver införskaffas. Men när allt väl är på plats, kommer arbetet att flyta på mycket enklare för dig. 

För att underlätta för dig, har vi skrivit ihop den här artikeln där vi samlat allt du behöver till ditt hemmakontor och listat några av de bästa produkterna inom varje kategori. Så skrolla bara vidare för att hitta allt du behöver för ditt hemmakontor.

Bästa skrivbord

Överväg att skaffa det allra bästa höj- och sänkbara skrivbordet om du tillbringar större delen av ditt yrkesliv vid ett skrivbord. Dessa smidiga produktivitetsstationer ger en mängd hälsofördelar för människor som arbetar med sina datorer hela dagen.

Lyckligtvis kan de bästa höj- och sänkbara skrivborden hjälpa till att minimera skadorna som allt sittande gör på våra kroppar. Ofta ser man snabbat förbättringar av obehag och smärta när människor börjar använda höj- och sänkbara skrivbord, oavsett om det är de typiska nedre ryggsmärtor man förknippar med att sitta för länge eller andra problem. Förutom att ta pauser, få benen och blodet att röra sig och förbli aktiva i allmänhet kan dessa skrivbord verkligen göra skillnad.

Här har vi plockat ut några av de bästa höj- och sänkbara skrivborden du kan köpa till ditt hemmakontor just nu.

Image
BÄSTA PRODUKT

1. Gottfrid | 2 725 kronor hos DPJ
Det höj- och sänkbara skrivbordet Gottfrid är utvecklat i Sverige och anpassat efter höga krav på god kvalitet. Detta är ett av de allra bästa höj- och sänkbara skrivborden du kan köpa.

Image

2. IKEA Bekant | 3 595 kronor hos IKEA
Ikeas höj- och sänkbara skrivbord är riktigt robust och finns tillgängligt i flera olika material och storlekar. Det har dessutom en praktisk upphängning för sladdar.

Image

3. iiglo Ergo | 3 999 kronor hos Webhallen
Om du vill ha en smidig och elegant lösning kan du kolla in iiglo Ergo, som är robust och ger dig gott om utrymme. Skrivbordet är delvis monterat, men ändå hyfsat lättmonterat.

Bästa skärmar

Alla som jobbar vid en PC hela dagen, vet att en bra skärm är bland de bästa investeringar du kan göra. För det första är det viktigt att den uppfyller dina behov när det gäller komfort och för det andra är det viktigt att bildkvaliteten är tillräckligt bra för dina behov.

En ljusstark och skarp bild med exakta färger är viktig för de allra flesta, men om du jobbar med kreativt arbete som foto eller video, blir det extra viktigt. Samtidigt kan även en hög upplösning vara viktigt för att få den arbetsplats du behöver för att vara produktiv och en skärm med ett brett format som 21:9 kan vara väldigt användbart om du behöver gott om utrymme.

Nedanför hittar du alltså några av de bästa skärmarna du kan köpa till hemmakontoret. Du hittar ett urval med olika styrkor till olika användningsområden och med pris som passar de flesta budgetar.

Image
BÄSTA PRODUKT

1. Dell UltraSharp | 41 860 kronor hos Dell
Denna datorskärm från Dell har en enorm storlek och en riktigt skarp upplösning, något som gör den till den ultimata kontorsskärmen.

Image

2. Asus Designo Curve | 13 239 kronor hos CDON
Asus Designo Curve är en ultrabred datorskärm som passar perfekt för produktivitetsarbete och dig som behöver mycket utrymme på skärmen.

Image

3. BenQ PD3200U | 7 490 kronor hos Komplett
Denna datorskärm är en stor 4K-skärm som har ett riktigt överkomligt pris. Den passar perfekt om du arbetar med design och behöver en skärm som levererar exakta färger.

Bästa webbkameror

De bästa webbkamerorna är några av de viktigaste verktygen som finns när du arbetar hemifrån och har en egen PC-hörna. De är inte bara användbara för videokonferenser med klienter och kollegor, utan är även fantastiska för att hålla kontakten med nära och kära, livestreaming och innehållsproduktion.

De allra flesta laptops eller all-in-one datorer är redan utrustade med ganska bra kameror, men användare av stationära datorer behöver fortfarande köpa till en bra webbkamera. Vi har plockat ut några riktigt bra alternativ på webbkameror, oavsett om du är en innehållsproducent, en YouTuber eller helt enkelt någon som jobbar hemifrån och behöver hålla kontakt med arbetslaget.

Här nedanför hittar du alltså några av de bästa webbkamerorna du kan köpa till ditt hemmakontor just nu.

Image
BÄSTA PRODUKT

1. Logitech C920 | 1 190 kronor hos NetOnNet
Logitech C920 är den bästa webbkamera du kan köpa just nu. Den imponerar både vad gäller prisvärdhet och prestanda och är en favorit bland streamers, innehållsskapare och kontorsarbetare.

Image

2. Razer Kiyo Pro | 1 983 kronor hos Amazon
Denna webbkamera från Razer är ytterligare ett bra alternativ och har bland annat ett HDR-läge för bättre videokvalitet för alla dina Zoom-samtal.

Image

3. Logitech StreamCam | 1 690 kronor hos NetOnNet
Logitech StreamCam passar utmärkt till allt från videokonferenser, videosamtal med vänner och familj och streaming av spel. Den har både ansiktsspårning och autofokus och kommer upp i 60 fps.

Bästa datormöss

När det gäller ergonomi, tillförlitlighet och lyhördhet är den bästa musen helt enkelt ljusår bättre än det billiga alternativet. Faktiskt så pass mycket att den kommer att förbättra ditt arbetsflöde, samt vara mycket mer bekväm för din handled, arm och axel. Det beror på att, i motsats till vad många tror, en mus är mer än bara ett pekdon.

Gör dig själv en tjänst och kasta den billiga musen i papperskorgen där den hör hemma. En bra datormus är minst lika viktig som ett bekvämt tangentbord eller en bra skärm för ditt hemmakontor. 

Här nedanför har vi samlat några av de bästa datormöss som du kan köpa till ditt hemmakontor just nu.

Image
BÄSTA PRODUKT

1. Logitech MX Master 3 | 990 kronor hos CDON
Den här datormusen är perfekt för dig som håller på med en stor mängd kreativt arbete. Det är en trådlös mus designad för produktivitet och den har gott om funktioner.

Image

2. Razer Pro Click | 1 190 kronor hos Webhallen
Razer Pro Click är en datormus i premiumkvalitet som fungerar utmärkt till en mängd olika användningsområden som exempelvis kreativt arbete, videoredigering och grafisk design.

3. Microsoft Ergonomic Mouse | 599 kronor hos Dustin Home

3. Microsoft Ergonomic Mouse | 599 kronor hos Dustin Home
Detta är en ergonomisk datormus med ett riktigt överkomligt pris. Den har ett komfortabelt grepp, en naturlig handposition och en liten vikt - perfekt för långa dagar framför datorn.

Bästa skrivare

En skrivare är en viktig del i alla kontor och nu när många av oss arbetar hemifrån i allt större grad, är behovet av en riktigt bra skrivare större än någonsin. Vi på TechRadar har testat ett gäng olika skrivare för att ta reda på vilka de bästa alternativen är, oavsett om du behöver en till hemmakontoret, till företaget eller har en pressad budget och vill komma undan så billigt som möjligt

Här nedanför har vi samlat några av de bästa skrivarna du kan köpa till hemmakontoret nu.

1. HP Envy Pro 6420 | 1 190 kronor hos HP Store
BÄSTA PRODUKT

1. HP Envy Pro 6420 | 1 190 kronor hos HP Store
HP Envy Pro 6420 är en kompakt och billig bläckstråleskrivare med alla funktioner du kan be om från en hemmakontorsskrivare. Den kan skriva ut, skanna, kopiera och till och med faxa via din mobil.

2. Lexmark MB3442adw | 4 606 kronor hos Proshop

2. Lexmark MB3442adw | 4 606 kronor hos Proshop
Lexmark MB3442adw har funktioner som en fulländad kontorsskrivare. Det är en fyr-i-ett-enhet, vilket innebär att den klarar av allt från fax, utskrifter, skanning och fotokopiering.

3. Canon Pixma TS9120 | 2 599 kronor hos Dustin Home

3. Canon Pixma TS9120 | 2 599 kronor hos Dustin Home
Canon Pixma TS9120 är en suverän skrivare för hemmakontoret som har ett 6-färgs individuellt bläcksystem som ger en exceptionell fotokvalitet. 

Bästa programvara

I och med att pandemin fortfarande tvingar ett stort antal arbetare att stanna kvar i hemmakontoren, har verktyg för projekthantering blivit viktigare än någonsin. Detta ger människor som befinner sig på olika platser enkla sätt att organisera både projekt och uppgifter.

Där papper tidigare behövdes för sådana uppgifter erbjuder dagens projekthanteringsprogram ett brett utbud av verktyg för att förbättra produktiviteten och underlätta uppgiftshanteringen.

Här nedanför har vi samlat ihop några av de bästa verktygen för projekthantering och onlinesamarbete som finns just nu.

Image
BÄSTA PRODUKT

1. Asana | Premiumabonnemang för 11 euro/mån
Asana är ett av de bästa verktygen som finns för projekthantering. Den har många praktiska funktioner som förbättrar produktiviteten, men lägger störst fokus på spårning.

Image

2. Trello | Business Class-abonnemang från 10 dollar/mån
Trello är ett av de mest populära verktyg för projekthantering. Här kan du organisera alla dina arbetsbaserade och personliga projekt via dator, surfplatta och mobil.

Image

3. Zoho Projects | Premiumabonnemang från 5 euro/mån
Ett verktyg för projekthantering där man kan planera, organisera och samarbeta i olika projekt. Här används Gantt-diagram för detaljerad visualisering av progression och arbetsplaner.

Erbjudanden

Många återförsäljare lägger numera stort fokus på hemmakontoret och har specifika kategorier på sina hemsidor där de samlar alla produkter för hemmakontoret på ett och samma ställe, så det blir enkelt att få en snabb översikt. Här kommer vi samla lite fina priser och erbjudanden på produkter för hemmakontoret som vi hittar hos de olika svenska återförsäljarna.

iiglo Architect 3.0 | 1999:- 1499:- | Webhallen

iiglo Architect 3.0 | 1999:- 1499:- | Webhallen
Webhallen bjuder på 500 kronor rabatt på denna ergonomiska och stilrena kontorsstol från Iiglo, som har en justerbar design.

iiglo Ergo E-Zee | 1499:- 999:- | Webhallen

iiglo Ergo E-Zee | 1499:- 999:- | Webhallen
Webhallen bjuder även på 500 kronor rabatt på den något billigare kontorsstolen Iiglo Ergo E-Zee. Den har en stilren design och passar in i de flesta hemmakontor.

iiglo Ergo | 1999:- 1499:- | Webhallen

iiglo Ergo | 1999:- 1499:- | Webhallen
Webhallen ger dig en fin rabatt på 500 kronor på denna kontorsstol från Iiglo. Stolen har en ergonomisk design och en god sittkomfort. 

Iiglo Ergo Trinity | 2799:- 1999:- | Webhallen

Iiglo Ergo Trinity | 2799:- 1999:- | Webhallen
Webhallen bjuder på en fin rabatt på 800 kronor på kontorsstolen Iiglo Ergo Trinity. Den har bra stöd för ryggen och en justerbar design för högsta möjliga komfort.

Logitech C922 Pro | 1190:- 888:- | Elgiganten

Logitech C922 Pro | 1190:- 888:- | Elgiganten
Elgiganten har i skrivande stund ett erbjudande på Logitech C922 Pro med ett medföljande tripod, så du enkelt kan justera kamerans position.

Logitech C920 Pro HD | 1249:- | Elgiganten

Logitech C920 Pro HD | 1249:- | Elgiganten
Logitech C920 Pro HD är en av de bästa webbkameror du kan köpa till ditt hemmakontor just nu och du hittar den bland annat hos Elgiganten till ett riktigt bra pris.

Philips 278E1A | 3695:- 2790:- | Webhallen

Philips 278E1A | 3695:- 2790:- | Webhallen
Webhallen ger dig 905 kronor rabatt på denna datorskärm från Philips på 27 tum. Den har en svarstid på 4 ms, en upplösning på 3840 x 2160 och en uppdateringsfrekvens på 60 Hz.

Samsung Smart Monitor M5 | 3190:- | Elgiganten

Samsung Smart Monitor M5 | 3190:- | Elgiganten
Denna smarta datorskärm på 32 tum har stöd för DLNA-skärmdelning och smarta appar som Netflix, Amazon Prime, YouTube och mer. 

Philips 800 Luftrenare | 1995:- | Elgiganten

Philips 800 Luftrenare | 1995:- | Elgiganten
Fixa en trevlig hemmiljö med denna kompakta och tysta luftrenare från Philips, som är lämplig för rum på upp till 49 m2. Har ett automatiskt rengöringsläge.

Asus ZenBook Duo 14 | 15 990:- 12 990:- | CDON

Asus ZenBook Duo 14 | 15 990:- 12 990:- | CDON
CDON ger dig 19% rabatt på denna laptop med en Intel Core i7-processor, 16 GB RAM, 512 GB lagring och MX250-grafik.

Huawei MateBook X 2020 | 13 990:- | Elgiganten

Huawei MateBook X 2020 | 13 990:- | Elgiganten
Huawei MateBook X är en supertunn och elegant bärbar dator med ett aluminiumchassi och en tjocklek på endast 1,36 cm. Den har en Intel Core i5-processor, 16 GB RAM och en pekskärm på 13 tum.

EcoTank ET 3-i-1-skrivare | 2890:- | NetOnNet

EcoTank ET 3-i-1-skrivare | 2890:- | NetOnNet
NetOnNet har ett fint pris på denna 3-i-1-skrivare med en hög bläckkapacitet just nu. Den har bläck för upp till 7500 sidor och har dessutom stöd för trådlösa utskrifter.

Samsung Galaxy Buds Pro | 2490:- 1699:- | CDON

Samsung Galaxy Buds Pro | 2490:- 1699:- | CDON
CDON ger dig hela 32% rabatt på dessa äkta trådlösa earbuds från Samsung i färgen Phantom Silver. 

Övriga tips

När du har fixat allt du behöver till hemmakontoret vad gäller prylar, finns det fortfarande några saker du kan tänka på för att göra arbetet hemifrån ännu enklare. Att ha bra hårdvara och programvara kan göra livet i hemmakontoret mycket enklare, men trots det kommer du inte att få särskilt mycket jobb om du inte lägger upp en bra planering för ditt arbete och lyckas skapa en arbetsmiljö där du kan fokusera och arbeta i lugn och ro.

Här har du lite läsning om hur du gör arbetet hemifrån så smidigt som möjligt:

Vi har även ett gäng djupgående recensioner på produkter som passar bra till hemmakontoret, som exempelvis några kraftfulla laptops. Så om du behöver en ny laptop till hemmakontoret, kan vi rekommendera att du läser igenom våra tester, för lite tips och råd.

Här är några av produkterna vi har testat:

Amanda Westberg
Chefsredaktör TechRadar Norden

Amanda Westberg har varit en del av TechRadar-projektet sedan starten 2018 och sitter nu på rollen som chefsredaktör för TechRadar i Norden. Under sin tid på hemsidan har hon hunnit skriva tusentals artiklar och håller noggrann koll på teknikvärlden och dess trender. Som en gamer och träningsentusiast har hon en förkärlek för allt gaming- och fitnessrelaterat, där bland annat smartklockor är en favoritkategori att skriva om.