Samsung Galaxy S7 Edge – recension

Den bästa mobilen 2016 är fortfarande ett bra köp.

Samsung Galaxy S7 Edge review

Pourquoi pouvez-vous faire confiance à TechRadar ? Nos examinateurs experts passent des heures à tester et à comparer les produits et services afin que vous puissiez choisir le meilleur pour vous. En savoir plus sur la façon dont nous testons.

Always On Display

En av de bästa funktionerna på Samsung Galaxy S7 Edge är att den aldrig behöver stängas av (förutsatt att det fortfarande finns batteri kvar i den).

Du behövde väcka mobilen för att se tiden eller dina notifikationer förut, men nu kan skärmen permanent visa en klocka, kalender eller annat.

Det är något som vi har imponerats av mer än vi trodde. Många gånger tittade vi på mobilen på skrivbordet och undrade förvånat varför skärmen var igång, men varje gång upptäckte vi hur fantastisk funktionen är.

Samsung Galaxy S7 edge recension

Vi är fortfarande inte eniga om det är en energisparande funktion eller inte. Den tar ungefär 0,8 procent per timme av din mobils kraft har vi räknat ut och över 24 timmar är runt en femtedel av batteritiden borta endast för att du ska kunna undvika att köpa en klocka.

Men Samsung anser att vi låser upp våra mobiler över 150 gånger per dag och genom att hindra oss att göra det kommer mobilen inte längre vakna upp, starta operativsystemet och koppla en mängd data, vilket i sig sparar batteri.

I praktiken verkar det stämma, men det är ett måste att stänga av skärmen under natten, eftersom vi inte kunde klara av ljuset i rummet, trots att det bara är ett litet område med pixlar kvar som visar tiden.

Det är irriterande att du inte kan stänga av den under en specifik tid under natten; istället kan du byta till nattdisplay, vilken är liknande men med mindre information vid sidan av mobilen. Vi vet att vi bara kan vända på mobilen, men det känns som en missad möjlighet.

Men det finns en stor nackdel med Always On Display – den visar inte alla dina notifikationer.

Samsung Galaxy S7 edge recension

Den goda nyheten är att med en uppdatering i mjukvaran (hämtat från Note 7) har Samsung gett fler inställningar till Always On Display, samtidigt som du får mer notifikationer för att veta om det finns ett nytt meddelande på WhatsApp.

Det gör Always On Display mer användbart och gör allt mer sammanhängande i vad du får i nya Samsung Galaxy S8 och S8 Plus tillbehör.

Supersnabb laddning

Det finns inget så otroligt irriterande som när du knappt har batteritid kvar när du verkligen behöver det och Samsung försöker lösa problemet på flera sätt.

Höjdpunkten här är Adaptive Fast Charging, där mobilen kan få ut mycket kraft för just din mobil.

Du behöver använda sladden som kommer med i lådan, andra alternativ som lovar att de gör likadant fungerar inte så bra, eller inte alls.

I teorin tror Samsung att du kan få 50 procent batteritid från laddaren på bara 30 minuter – men när vi testade var det inte riktigt så bra, bara 35–40 procent batteri ökar under den halvtimmen – och mobilen blir rätt så varm under processen.

Samsung Galaxy S7 edge recension

Du måste stänga av din mobil för att få den maximala hastigheten dock, så förvänta dig inte någon snabb laddning om du inte kan leva utan din mobil under den tiden.

Samsung har också förbättrat laddningens hastighet genom trådlös laddning på baksidan av mobilen.

Den aktiva delen är dock ganska smal, du måste röra runt den lite på plattan för att kontrollera att den är på plats – det är inte egentligen meningen med trådlös laddning, men det är bra att kunna lägga ner mobilen på skrivbordet på plattan och veta att den fungerar.

Hastigheten beror på vilken laddare du använder – Samsungs laddare är tydligen ganska snabb, men eftersom vi inte hade den i lådan för testet så kunde vi inte bekräfta om det var enklare eller snabbare än andra.