Ensiarviossa Huawei Watch GT 2

Vahvuutena akunkesto

Huawei Watch GT 2
(Image: © Future)

Nos impressions

Huawei Watch GT 2 yhdistää arvokkaan näköisen muotoilun pitkään akunkestoon. Toimintojen monipuolisuus ei yllä aivan kilpailevien Wear OS -kellojen tasolle, mutta Watch GT 2 tarjoaa silti kaiken, mitä peruskäyttäjä kaipaa.

Pour

 • +

  Entistä laadukkaampi muotoilu

 • +

  Erinomainen näyttö

 • +

  Loistava akunkesto

Contre

 • -

  Rajalliset ominaisuudet

 • -

  Ei tukea kolmannen osapuolten sovelluksille

 • -

  Valmistajan oma latausmenetelmä

Pourquoi pouvez-vous faire confiance à TechRadar ? Nos examinateurs experts passent des heures à tester et à comparer les produits et services afin que vous puissiez choisir le meilleur pour vous. En savoir plus sur la façon dont nous testons.

Huawein viime vuonna julkaistu Watch GT muistetaan parhaiten siitä, että kellossa nähtiin ensimmäistä kertaa valmistajan oma älykelloille kehitetty käyttöjärjestelmä. Myöskään uudemmassa Watch GT 2:ssa ei ole monista kilpailijoistaan poiketen Googlen Wear OS:ää, vaan kiinalaisvalmistaja luottaa yhä omaan Lite OS -käyttöjärjestelmäänsä.

Uusi älykello pohjautuu selvästi alkuperäiseen Watch GT:hen, mutta Huawei on antanut muotoilulle vieläkin vahvemman premium-leiman ja parantanut kellon toiminnallisuutta. Onneksemme valmistaja ei kuitenkaan ole tinkinyt kellon suurimmista vahvuuksista: esimerkillisestä akunkestosta ja kohtuullisesta hinnasta.

Huawei Watch GT 2: hinta ja saatavuus

(Image credit: Future)

Huawei Watch GT 2 julkaistiin Mate 30:n ohella syyskuussa 2019. Huawein puhelinmallit eivät harmillisesti saapuneet Suomeen lainkaan, mutta kiinalaisvalmistaja päätti tuoda kotimaan markkinoille sen sijaan älykellonsa. 

Watch GT 2 on saatavilla kahdessa eri koossa: 46 mm:n versio maksaa noin 249 euroa ja 42 mm:n malli puolestaan noin 229 euroa. Kello on myynnissä Gigantissa, Verkkokauppa.comissa, Powerissa, Elisalla, Telialla, DNA:lla sekä käytännössä kaikilla muillakin suurimmilla jälleenmyyjillä.

Näyttö ja muotoilu

Huawei Watch GT 2:n muotoilu vaikuttaa laadukkaalta.

Huawei Watch GT 2:n muotoilu vaikuttaa laadukkaalta. (Image credit: Future)

Alkuperäinen Huawei Watch GT ei näyttänyt muotoilunsa puolesta erityisen arvokkaalta, mutta tällä kertaa yhtiö on panostanut suuresti korkealuokkaista kelloa muistuttavaan designiin.

Kello on saatavilla joko 42 tai 46 mm:n halkaisijalla. Molemmat malleista sopivat kaikille sukupuolille, mutta pienemmän mallin design on hieman sirompi.

Jos arvostat keveyttä ja kompaktimpaa ulkonäköä, pidät todennäköisesti pienemmästä mallista, jossa on 1,2-tuumainen AMOLED-näyttö 390 x 390 -resoluutiolla. Aivan siro se ei silti ole, sillä koko vastaa pitkälti keskikokoisia miesten rannekelloja.

Suurempi 1,39-tuumaisella AMOLED-näytöllä varustettu malli tarjoaa mielestämme parhaan käyttökokemuksen, mutta saattaa näyttää melko suurelta joidenkin käyttäjien ranteessa. 

Molempien kellojen näytöissä on sama 326 ppi:n pikselitiheys ja erinomaisen maksimikirkkaus, joten valintasi on kiinni lähinnä siitä, kumpi koko tuntuu luonnollisemmalta ranteessasi.

46 mm:n malli eroaa 42 mm:n versiosta myös yhden pienen muotoiluseikan verran: kellotaulun uloimpaan reunukseen on nimittäin kaiverrettu 24 tunnin kellonajat. Kaiverruksilla ei näyttäisi kuitenkaan olevan mitään käytännön merkitystä.

Kellojen oikeassa reunassa on kaksi painiketta, joita voi käyttää laitteen hallitsemiseen. Suurinta osaa toiminnoista käytetään kuitenkin tarkasti reagoivan kosketusnäytön kautta.

Huawein meille lähettämässä mediapakkauksessa oli mukana sekä musta silikoniranneke että ruskea nahkaranneke. Saataville tulee kuitenkin myös muita rannekkeita erilaisista materiaaleista. Kellon rannekkeen vaihtaminen on yksinkertaista, eikä vaadi erillisiä työkaluja.

Toiminnot ja fitness-ominaisuudet

Huawei Watch GT 2:ssa on monia toimintoja treenien seurantaan

Huawei Watch GT 2 sopii hyvin kuntoilijan treenikelloksi. (Image credit: Future)

Huawei Watch GT 2 ei ole markkinoiden paras urheilukello intohimoiselle triatlonistille, mutta tarjoaa kattavat fitness-ominaisuudet hintaansa nähden. Siinä on sekä sisäänrakennettu GPS-lähetin että testeissämme tarkaksi osoittautunut sykemittari. 

Kello sopii useiden eri urheilusuoritusten mittaamiseen aina juoksemisesta pyöräilyyn ja soutamisesta uintiin. Watch GT 2 on itse asiassa Huawein ensimmäinen kello, joka kykenee mittaamaan sykkeen myös veden alla. 

Emme ole ehtineet testata vielä kaikkia Huawei Watch GT 2:n fitness-ominaisuuksia, mutta kerromme niistä tarkemman katsauksen lopullisessa arvostelussamme.

Kellossa on 4 Gt:a tallennustilaa, joten siihen mahtuu riittävästi suosikkikappaleitasi vaikka pidemmällekin pyörälenkille. Musiikkia kuunnellaan Bluetooth-kuulokkeiden kautta, mutta 46 mm:n mallissa on myös pieni kaiutin. 

Watch GT 2 käyttää Huawein omaa Lite OS -käyttöjärjestelmää, joka on kehitetty erityisesti älykelloille. Oman käyttöjärjestelmän etuna on erinomaisesti optimoitu ohjelmisto – ja sitä myötä loistava akunkesto. Käyttöjärjestelmä rajoittaa kuitenkin kellon sovellusvalikoiman harmillisesti pelkkiin Huawein tehdasasennettuihin sovelluksiin.

Kellossa on kyllä kaikki älykellojen tärkeimmät ominaisuudet, kuten mahdollisuus vastaanottaa ilmoituksia puhelimeltasi, mutta esimerkiksi Stravan tai Spotifyn puuttuminen voi olla ylitsepääsemätön takaisku osalle käyttäjistä. Applen watchOS:n ja Googlen Wear OS:n avoin sovellusvalikoima tarjoaa yksinkertaisesti selvästi monipuolisemman käyttökokemuksen.

Akunkesto

Huawei Watch GT2:n erikoinen graafisista viivoista koostuva kellotaulu

Huawei Watch GT 2:ssa on monia kiinnostavia kellotauluja. (Image credit: Future)

Olemme testanneet laitetta noin kolmen viikon ajan, joten akunkeston lopullinen arviointi on vielä vaikeaa. Ensivaikutelmamme perusteella Huawein lupaukset kahden viikon akunkestosta näyttävät kuitenkin pitävän paikkansa kevyellä käytöllä.

Kellon käyttötapa vaikuttaa silti merkittävästi akunkestoon. Jos siis mittaat päivittäin 20 kilometrin juoksulenkkejä ja kuuntelet samalla musiikkia, kahden viikon akunkesto jää pelkäksi haaveeksi. Akunkesto on siitä huolimatta raskaassakin käytössä selvästi parempi kuin Wear OS -kilpailijoilla. 

Ensiarvio

Huawei Watch GT 2 lainaa alkuperäisen mallin kiinnostavan tekniikan selvästi arvokkaamman näköisiin kuoriin. Kello tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen peruskäyttäjälle, joka ei kaipaa kolmannen osapuolen sovelluksia, muttei ole yhtä monipuolinen kuin Wear OS- tai Apple Watch -kilpailijat. 

Jos pystyt elämään ilman Stravan ja Sportstrackerin kaltaisia kolmannen osapuolen treenisovelluksia ja arvostat erinomaista akunkestoa, Huawei Watch GT 2 vaikuttaisi olevan hyvä valinta seuraavaksi älykelloksesi.

James Peckham

James is Managing Editor for Android Police. Previously, he was Senior Phones Editor for TechRadar, and he has covered smartphones and the mobile space for the best part of a decade bringing you news on all the big announcements from top manufacturers making mobile phones and other portable gadgets. James is often testing out and reviewing the latest and greatest mobile phones, smartwatches, tablets, virtual reality headsets, fitness trackers and more. He once fell over.