Nu kan du installera Microsoft Edge på macOS

Bild: TechRadar

Det var förra året som Microsoft meddelade att stora förändringar var på väg till deras Edge-webbläsare, som bland annat det faktum att den skulle flyttas över till Chromium-motorn (som deras främsta konkurrent Chrome använder) och företaget avslöjade även att den skulle köras på MacBooks och Mac-datorer.

Nu verkar det som att du kan hämta hem och installera en tidig version av Microsoft Edge för macOS.

Microsoft Edge Canary 76.0.151.0 har nämligen upptäckts av Twitter-användaren WalkingCat och även om Microsoft inte tillkännagivit nyheten officiellt ännu, ser nedladdningen ut att vara äkta.

See more

Om du vill testa webbläsaren på din Mac är det säkert att göra det, men du bör komma ihåg att detta är en tidig version av webbläsaren som används för tester, så du kan förvänta dig en del buggar och ännu ej färdiga funktioner. Om du vill ha en mer pålitlig upplevelse, bör du vänta tills den slutgiltiga versionen har släppts.

Vi har redan fått höra om några nya funktioner som är på väg till den nya Chromium-baserade Edge-webbläsaren under Microsofts Build 2019-utvecklarkonferens, så det är mycket möjligt att vi även kommer att få höra mer om Mac-versionen av Edge också.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska).

Återvänder till Mac

Det faktum att Microsoft släpper sin Edge-webbläsare till macOS är anmärkningsvärt av flera anledningar. För det första var Edge från början enbart en webbläsare för Windows 10, men har nu blivit den första Microsoft-tillverkade webbläsaren som finns tillgänglig på Mac för första gången sedan Internet Explorer - Det är otroliga 16 år sedan, när Microsoft upphörde med uppdateringarna.

En Microsoft-webbläsare är kanske inte något som många Apple-användare suktat efter, men det kommer åtminstone erbjuda en alternativ Chromium-webbläsare för dem som inte vill spara sin data hos Google på deras Chrome-webbläsare. 

Det är ett smart drag från Microsofts sida att göra Edge tillgänglig på en rad plattformar, då webbläsaren jämfört med sin konkurrens haft svårt att locka användare, trots att den har fördelen med att vara installerad som standard i Windows 10.

Kan Edge hitta framgång på macOS där den har misslyckats på Windows? Tja, underligare saker har väl hänt...

Via Reddit

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.