Huawei Mate 30 julkaistaan virallisesti 19. syyskuuta

Huawei Mate 30 -julkaisu
(Crédit photo: Huawei)

Olemme kuulleet runsaasti huhuja ja spekulaatioita Huawei Mate 30 -sarjan puhelimista, mutta nyt olemme saaneet myös jotain virallista: uusi mallisto julkaistaan torstaina 19. syyskuuta Münchenissä järjestettävässä tilaisuudessa.

Julkistus tehtiin Huawei Mobilen virallisella Twitter-tilillä, joten päivämäärän voi lyödä huoletta lukkoon ja valmistautua tilaisuuteen.

Twiitti sekä sen rinnalla julkaistut kotisivut kannustavat käyttäjiä samalla "ajattelemaan mahdollisuudet uusiksi", mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Kuva-alaa dominoi myös ilmeinen kameralinssi, mikä viittaisi Mate 30:n panostavan eritoten valokuvaamiseen.

Kerromme tuttuun tapaan tietenkin kaiken Mate 30 Series -tapahtumasta, mutta odotamme kuulevamme sitä ennen vielä uusia huhuja tulevista laitteista.

Osa julkaisutilaisuuden hohdosta saattaa kadota taannoisen uutisen myötä, jonka mukaan Mate 30 -puhelimet eivät todennäköisesti tue Googlen sovelluksia ja palveluja Yhdysvaltain ja Kiinan välisten kauppakiistojen vuoksi.

On tosin mahdollista, että Google antaa poikkeusluvan Huawei Mate 30:lle, mutta muutoin Huawei joutuu turvautumaan omaan HarmonyOS-käyttöjärjestelmäänsä. Emme tiedä asiaa varmaksi ennen kuin näemme varsinaiset puhelimet.

Odotamme näkevämme tilaisuudessa ainakin Mate 30:n ja Mate 30 Pron. Aiempien vuotojen perusteella puhelinten takakamerat ovat aseteltu ympyränmuotoiseen rakenteeseen, joka saattaisi sisältää peräti neljä erillistä linssiä.

Muiden huhujen perusteella malleissa on nopeampi langaton lataus, mutta sitäkin suurempi kysymysmerkki on se, mitä ohjelmia ja sovelluksia Huawei Mate 30 tukee.

David Nield
Freelance Contributor

Dave is a freelance tech journalist who has been writing about gadgets, apps and the web for more than two decades. Based out of Stockport, England, on TechRadar you'll find him covering news, features and reviews, particularly for phones, tablets and wearables. Working to ensure our breaking news coverage is the best in the business over weekends, David also has bylines at Gizmodo, T3, PopSci and a few other places besides, as well as being many years editing the likes of PC Explorer and The Hardware Handbook.