Nanoleaf Canvas – recension

Dansande färger på väggen ...

Nanoleaf Canvas

TechRadar Yhteenveto

Nanoleaf Canvas är som en upplyst konstverk på din vägg. Den ger inte bara ditt rum personlighet, utan gör det också interaktivt och roligt. Den må vara lite dyr och extravagant, men det är också en av de vackraste sakerna du kan ha i ditt hem.

Hyvää

  • +

    Enkel installation

  • +

    Smart hemintegration

  • +

    Tryck- och röstkänslig

  • +

    Knappar på panelen

  • +

    Ansluter upp till 500 paneler

Huonoa

  • -

    Monteringstejpen är svårt att ta bort

  • -

    Ingen kabelhantering

  • -

    Dyra

Miksi TechRadar voi luottaa Asiantuntijaarvostelijamme käyttävät tuntikausia tuotteiden ja palveluiden testaamiseen ja vertailuun, jotta voit valita sinulle sopivimman. Lisätietoja testaamisesta.

Smarta glödlampor och ljuspaneler har gradvis blivit vardagliga, men inget annat på marknaden kan tända en hel vägg på samma sätt som Nanoleaf Canvas kan. Företagets ursprungliga paneler - kallade Aurora vid lanseringen, vilka idag bara kallas Nanoleaf Light Panels - kom nära, men nådde inte hela vägen.

Med möjligheten att röra panelerna för att få dem att byta färg eller skapa en "rytmscen" utan att behöva ha ett separat tillbehör, kan Nanoleaf Canvas förvandla alla tråkiga väggar till interaktiv färgrik konst.

På samma sätt som de ursprungliga Nanoleaf Light Panels är Canvas en dyr investering för det smarta hemmet - men vi har inget emot att erkänna att efter att ha skaffat startpaketet redan överväger att krossa spargrisen och köpa fler paneler till väggen. Och om du på något sätt fruktar skrikande färger kan vi trösta dig. De är förtrollande, lugnande och du kan stirra på dem i timmar utan att bli trött, även vid högsta ljusstyrka. Canvas lägger personlighet till vilket rum som helst - stort eller litet. De är perfekta för att skapa en stämning för till exempel en romantisk kväll hemma eller för att lysa upp rummet i linje med musiken. Touchpanelen gör det ännu roligare.

Pris och tillgänglighet

Nanoleaf Canvas' startpaket innehåller nio paneler och kan antingen beställas direkt via företagets hemsida eller genom utvalda återförsäljare. Priset är 199,99 Euro (eller 1 990 kr från svenska återförsäljare). Om du redan vet från början att du behöver mer än de nio panelerna, kan du köpa ett paket med fyra extra eller använda ett specialerbjudanden som ger dig 25 paneler att leka med. Det stora paketet kostar 479,99 Euro (ca 5 000 kronor). Ett paket med fyra extra paneler kostar 99,99 Euro (från 799 kr i Sverige).

Det är värt att notera att de ursprungliga Nanoleaf-ljuspanelerna krävde den extra rytm-modulen för att göra ljusdans till din musik. Med Nanoleaf Canvas är den inbyggd i en enda kontrollpanel, vilken nu ingår i paketet.

Design

Där de ursprungliga Nanoleaf-ljuspanelerna var trekantiga, består Canvas av fyrkantiga paneler. Om du redan är bekant med de äldre Nanoleaf-panelerna kommer du snabbt att upptäcka att de nya panelerna är mindre - de triangulära panelerna mäter 21 cm i höjd och 24 cm över botten medan Canvaspanelerna mäter 15 cm x 15 cm. Båda typerna av paneler är gjorda av samma lätta plastmaterial.

Förutom att ändra formen i sig har panelerna också genomgått en mindre förändring på insidan. Du märker att varje kvadrat är uppdelad i fyra sektioner. Denna unika design hjälper till att distribuera ljus jämnt genom panelen och skapar en trevlig kristallliknande effekt när du slår på ljuset. Även om panelerna är uppdelade i sektioner, kan emellertid varje panel emittera endast en färg av ljus åt gången.

En annan sak som Nanoleaf gör bättre i det andra försöket är panelernas ljusstyrka. Med ljusstyrkan inställd på 100 % lyser de gamla panelerna ganska starkt, men Canvas hanterar det ännu bättre.

Förutom de nio ljuspanelerna innehåller startpaketet även en nätadapter (med tryckt produktkod - mer om det senare), plastförbindningarna som förbinder varje panel med varandra och dubbelsidigt tejp, så att du kan fästa panelerna på väggen. Tejpen liknar 3M Command Strips - det är lika starkt (om inte mer) och har en flärp att ta bort från väggen utan att skada väggen ... åtminstone teoretiskt. Vi upptäckte att det var nästan omöjligt att ta bort dem från väggen på grund av panelernas utformning. Det finns tre märken på baksidan av varje panel där tejpen ska appliceras. De ska placeras så att du kan dra i slutet av tejpbiten när panelen ska tas bort från väggen. Tyvärr kommer tejpen att döljas bakom panelen, så i stället kommer du att riva färgen från väggen eller tapeten om du vill ta bort panelen i ett försök att flytta dem till ett annat ställe i huset eller ändra designen.

På undersidan av varje panel finns skårorna där förbindelselänkarna ska sättas in. Det finns flera skåror att välja mellan på varje panel, vilket ger dig friheten att vara kreativ med din design. Nanoleaf säljer också flexibla leder som är perfekta om du vill att dina paneler kryper upp i taket eller runt hörnet.

Strömadaptern har en liknande kontakt i ena änden som bara behöver sättas in i panelen närmast uttaget. Därför, om din design hänger långt upp på väggen, måste du vänja dig att ha en kabel som hänger och dinglar på väggen. Det hade varit smart om Nanoleaf hade tänkt på en lösning för att gömma kabeln, men tyvärr måste du själv hitta på den lösningen.

Vi satte adaptern i den medföljande Control Square. Detta är panelen som har rytmmodulen inbyggd i den. Till skillnad från Aurora behöver du inte köpa extra tillbehör för att göra dina paneler dansande. Den här kontrollkanten har också inbyggda knappar så att du kan slå panelerna på och av, ändra scenen och justera ljusstyrkan. Din familj och vänner kan styra ljuset utan att behöva app eller smarta högtalare. Knapparna placeras under en transparent plastbit, som anger vad varje symbol betyder.

Canvas har också en inbyggd mikrofon. Detta gör panelerna känsliga för omgivande ljud (musik eller konversationer) och ger några vackra effekter på väggen. Om en mikrofon i rummet kan tyckas skrämmande för någon, fanns det inget att frukta. Det är bara på när Rhythm-funktionen är påslagen. Nanoleaf säger samtidigt att synkroniseringen med ljuset sker lokalt och att inget spelas in. Det står dock ingenting om en mikrofon i Nanoleafs integritetspolicy.

Sharmishta Sarkar
Managing Editor (APAC)

Sharmishta is TechRadar's APAC Managing Editor and loves all things photography, something she discovered while chasing monkeys in the wilds of India (she studied to be a primatologist but has since left monkey business behind). While she's happiest with a camera in her hand, she's also an avid reader and has become a passionate proponent of ereaders, having appeared on Singaporean radio to talk about the convenience of these underrated devices. When she's not testing camera kits or the latest in e-paper tablets, she's discovering the joys and foibles of smart home gizmos. She's also the Australian Managing Editor of Digital Camera World and, if that wasn't enough, she contributes to T3 and Tom's Guide, while also working on two of Future's photography print magazines Down Under.