Dela vad du ser på Netflix med ny Instagram Stories-funktion

Det är ingen hemlighet att sociala medier och snacket i fikarummet är otroligt viktigt för Netflix när det gäller att marknadsföra sitt utbud. Framgången för Netflix' egna program och filmer beror till stor del av hur mycket mediebrus de genererar.

Nu har Netflix ett nytt vapen i sin arsenal för att marknadsföra sina program, genom att Netflix-appen på nu har Instagram Stories-integration så att influencers (och vi vanliga människor) kan dela med sig av vad de tittar på till sina följare.

För att använda funktionen öppnar du Netflix-appen, går till ett program eller en films informationssida, tryck på ikonen Share och välj Instagram Stories.

Netflix Instagram Stories can be created in just three steps.

Netflix Instagram Stories can be created in just three steps.

För tillfället kommer en fin bild från den valda filmen eller tv-serien att vara tillgänglig i Instagram-appen, så att användare kan lägga till text, musik och klistermärken innan de delar den offentligt eller via direktmeddelande.

Följare som klickar på Netflix Instagram Story kommer att tas direkt till innehållets informationssida på tjänsten, så att de omedelbart kan börja titta på själva showen (förutsatt att de också har tillgång till ett Netflix-konto).

För närvarande är Instagram Stories-integration endast tillgänglig för iOS-användare, men en liknande uppdatering förväntas komma till Netflix' Android-app inom en snar framtid.

Johan Winsborn
Freelance writer

Johan Winsborn är galen i musik och allt som låter. Därför skriver han gärna om hörlurar, högtalare och skivspelare. Som något av en nörd har han också en förkärlek för datorer, smartphones och i stort sett alla prylar som gör det digitala livet lite, lite roligare att leva.